Van Grauw naar Groen

Ontdek wat groen kan doen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een groene leefomgeving heeft op iedereen een positief effect. Dit positieve effect gaat verder dan een vrolijk gevoel wanneer je lievelingsbloemen heerlijk geuren of je favoriete plant in bloei staat. Want een groenere leefomgeving draagt bij aan een betere mentale gezondheid en aan meer verbinding met je buurt. Dat gevoel van verbondenheid is iets wat wij als mens nodig hebben om een gelukkig en vervuld leven te leiden. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen? 

PLANT VOOR PLANT

Om de positieve effecten van meer groen te ervaren is het niet nodig om je hele tuin, balkon of straat een metamorfose te geven. Kleine aanpassingen hebben een groots effect, dus plant voor plant draag jij een steentje bij aan een fijnere leefomgeving voor jezelf en anderen.  

GROENE INSPIRATIE

Wil je starten met vergroenen en kun je wel wat ideeën en hulp gebruiken? We inspireren je graag met DIY’s, trends en stylingtips voor meer groen rondom huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een showstopper tuinbank, een groene(re) voortuin, een rustgevende oase tegen een grauwe muur, of een prachtige daktuin? Kies voor deze planten, die zijn sowieso een aanwinst zijn voor jou en je buurt. 

Heb je de smaak te pakken? Er bestaan nog veel meer groene initiatieven die jouw groene hart wellicht doen bonzen.


DOE MEE! 

Welke aanpassing van grauw naar groen je ook maakt: doe mee en ontdek wat groen voor jou kan doen! Deel jouw verandering van grauw naar groen met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen.