Van Grauw naar Groen

Ontdek wat groen kan doen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een groene leefomgeving heeft op iedereen een positief effect. Dit positieve effect gaat verder dan een vrolijk gevoel wanneer je favoriete plant in bloei staat. Een groenere leefomgeving draagt bij aan een betere mentale gezondheid en aan meer verbinding met je buurt. Dat gevoel van verbondenheid is iets dat wij als mens nodig hebben om een gelukkig en vervuld leven te leiden. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen? Lees snel verder, laat je inspireren en ontdek simpele tips om jouw omgeving deze herfst te vergroenen! 

planten nazomer | planten herfst | vergroenen tuin
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

PLANT VOOR PLANT

Om de positieve effecten van meer groen te ervaren is het niet nodig om je hele tuin, balkon of straat een metamorfose te geven. Kleine aanpassingen hebben een groots effect, dus plant voor plant draag jij een (spreekwoordelijk) steentje bij aan een fijnere leefomgeving voor jezelf en anderen.  

de mooiste herfstplanten

Geniet jij ook zo van een warm en herfstig kleurenpalet? Dat knusse gevoel creëer je eenvoudig zelf. Met deze 9 typische herfstplanten bijvoorbeeld. En wat dacht je van deze 3 plantencombinaties in prachtige herfstkleuren, waarmee je jouw buitenruimte in no-time een stijlvolle upgrade geeft? Of je nu een klein balkon hebt of een grote tuin: dat maakt niet uit. Deze seizoens-toppers stralen zowel in potten als in de volle grond. Bijkomend voordeel: veel planten zijn winterhard, waardoor je er met een gerust hart ook in de winter van kunt genieten.  

herfstplanten | purperklokje | border herfst

vergroenen vanaf de voordeur

Voor een extra goed humeur deze herfst, zorg je natuurlijk voor een warm welkom voor jezelf en je gasten. Hoe je dat doet? Met deze zelfgemaakte herfstkrans vol herfstplanten en -bloemen natuurlijk! En wat dacht je van deze 3 kant-en-klare borderplannen om je gevel te vergroenen?

Door te vergroenen vanaf je voordeur tot aan je balkon bereik je een maximaal weldadig effect. Oh, en vergeet niet om deze onverwachtse plekken te vergroenen, zoals je oprit, een afdak en een grauwe muur. En als je dan toch bezig bent, wip dan nog wat tuintegels en geef ze een groener tweede leven, of verstop een saaie muur achter groene klimmers.


DOE MEE! 

Welke aanpassing van grauw naar groen je deze herfst ook maakt: doe mee en ontdek wat groen voor jou kan doen! Deel jouw verandering van grauw naar groen met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen. 

van grauw naar groen | groene klimmer | herfstplanten