Van Grauw naar Groen

Ontdek wat groen kan doen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een groene leefomgeving heeft op iedereen een positief effect. Dit positieve effect gaat verder dan een vrolijk gevoel wanneer je favoriete plant in bloei staat. Een groenere leefomgeving draagt bij aan een betere mentale en fysieke gezondheid en aan meer verbinding met je buurt. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen? Lees snel verder, laat je inspireren en ontdek simpele tips om jouw omgeving deze lente te vergroenen.

van grauw naar groen | vergroenen | gevel vergroenen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

de positieve effecten van meer groen

Om de positieve effecten van meer groen te ervaren is het niet nodig om je hele tuin, balkon of straat een metamorfose te geven. Kleine aanpassingen hebben een groots effect, dus plant voor plant draag jij een (spreekwoordelijk) steentje bij aan een fijnere leefomgeving voor jezelf en anderen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het planten van tuinplanten in de volle grond of in een pot? Bekijk dan onze handige stappenplannen

groene geveltuin | tuinplanten gevel

vergroenen met veel of weinig ruimte? 

Één ding is zeker: iedere buitenruimte, hoe klein ook, knapt op van meer groen. Om een beperkte ruimte zo groen mogelijk te benutten geven we je graag wat concrete voorbeelden en tips. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 3 kant-en-klare borderplannen, perfect voor het aanleggen van een kleine geveltuin of border in je tuin? Of ga aan de slag met een bloemenfeest op slechts één vierkante meter. Heb je een kleine stadstuin? Laat je dan eens inspireren door deze 4 stijlvolle stadstuinen in 4 verschillende stijlen.  

slimme tips om te vergroenen

Voor een extra goed humeur deze lente, zorg je natuurlijk voor een warm welkom voor jezelf en je gasten. Hoe je dat doet? Door te vergroenen vanaf je voordeur tot aan je balkon! Oh, en vergeet niet om deze onverwachtse plekken te vergroenen, zoals je oprit, een afdak en een grauwe muur. En als je dan toch bezig bent, wip dan nog wat tuintegels en geef ze een groener tweede leven, of verstop een saaie muur achter een van deze 7 groenblijvende klimplanten.


aan de slag met vergroenen!

Welke aanpassing van grauw naar groen je deze lente ook maakt: doe mee en ontdek wat groen voor jou kan doen! Deel jouw verandering van grauw naar groen met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen. 

kleine stadstuin vergroenen | stadstuin inspiratie