Van Grauw naar Groen

Ontdek wat groen kan doen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een groene leefomgeving heeft op iedereen een positief effect. Dit positieve effect gaat verder dan een vrolijk gevoel wanneer je lievelingsbloemen heerlijk geuren of je favoriete plant in bloei staat. Want een groenere leefomgeving draagt bij aan een betere mentale gezondheid en aan meer verbinding met je buurt. Dat gevoel van verbondenheid is iets wat wij als mens nodig hebben om een gelukkig en vervuld leven te leiden. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen? 

bonte bloeiers voordeur
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

PLANT VOOR PLANT

Om de positieve effecten van meer groen te ervaren is het niet nodig om je hele tuin, balkon of straat een metamorfose te geven. Kleine aanpassingen hebben een groots effect, dus plant voor plant draag jij een (spreekwoordelijk) steentje bij aan een fijnere leefomgeving voor jezelf en anderen.  

GROENE INSPIRATIE

Wil je starten met vergroenen en kun je wel wat ideeën en hulp gebruiken? We inspireren je graag met DIY's, trends en stylingtips voor meer groen rondom huis. Wacht niet langer en steek je handen uit de mouwen! Geef je tuintegels een groener tweede leven, verstop je grauwe muur achter groene klimmers en ontdek hoe je een showstopper tuinbank maakt. 

Voor een extra goed humeur zorg je natuurlijk voor groen vanaf je voordeur tot aan je balkon. Oh, en vergeet niet om deze onverwachtse plekken te vergroenen. Dat is pas groen genieten! 


DOE MEE! 

Welke aanpassing van grauw naar groen je ook maakt: doe mee en ontdek wat groen voor jou kan doen! Deel jouw verandering van grauw naar groen met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen. 

companion planting close up