Dieffenbachia

Overdadige bladtekeningen & frisse lucht

De Dieffenbachia is niet alleen een schoonheid, ook zijn persoonlijkheid is meer dan prettig. De plant is namelijk een ster in luchtzuivering.

Kleuren en vormen

Kijk die bladtekeningen! Grote bladeren in verschillende tinten groen, zachtgeel en zelfs wit waaieren vrolijk uit. Ze werken bovendien hard om de lucht in hun omgeving te zuiveren. Tegelijkertijd heeft de plant ook nog een edgy kant: het sap van de plant is giftig, dus zorg ervoor dat kinderen en huisdieren niet in de buurt kunnen komen. Trek voor de zekerheid ook handschoenen aan als je de plant verpot.

Symboliek

De Dieffenbachia heeft geen duidelijke symbolische betekenis. Wel kunnen we je vertellen dat de plant volgens volkscultuur in Brazilië bescherming geeft tegen negatieve energie. Komt vast door al die frisse zuurstof.

Herkomst

Oorspronkelijk komt de plant uit het Amazonegebied. Eenmaal gearriveerd in Europa werd de plant gedoopt tot Dieffenbachia. Hij werd daarmee vernoemd naar Joseph Dieffenbach (1796-1863), tuinman van het Weense paleis Schönbrunn. Dit was het favoriete paleis van de beroemde keizerin Sisi. De Dieffenbachia is een geslacht uit de aronskelkfamilie (Araceae) en familie van de Monstera en de Philodendron.