Anisodontea

Rijkbloeiende exoot met trompetvormige bloemen

Heeft jouw buitenruimte behoefte aan een vrolijke noot, in de vorm van een rijkbloeiende exoot? Dan is kuipplant Anisodontea jouw perfecte match. De grote, trompetvormige bloemen trekken niet alleen jouw aandacht, maar ook die van vlinders en bijen. 

anisodontea | kuipplant | mooiwatplantendoen

Kleuren en vormen

Anisodontea, ook wel Kaapse malva, staat bekend om de grote, trompetvormige bloemen die een hele zomer lang bloeien. De roze bloemen hebben opvallende stampers met lange meeldraden. Blije bijen gegarandeerd! 

Anisodontea is verkrijgbaar van april tot en met juli in struikvorm en op stam. In de natuur kan de plant tot wel 1,5 meter hoog worden. Er zijn zo’n 20 soorten bekend, waarvan de Anisodontea capensis de bekendste is. 

Herkomst

Anisodontea komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De plant behoort tot de Malvaceae, ook wel kaasjeskruidachtigen, waar ook de alombekende Abutilon toebehoord.

Symboliek

Anisodontea heeft niet echt een symbolische betekenis maar vanwege de kalmerende en verzachtende werking die door sommigen aan de bloemen wordt toegeschreven, zou je kunnen zeggen dat de plant symbool staat voor rust en ontspanning.