Jadeplant

Kameleon onder de tuinplanten

De Crassula Ovata, beter bekend als Jadeplant, is er eentje uit de categorie ‘kan niet misgaan’. Deze groene kameleon is te koop in vele verschijningen, kan tegen allerlei weersomstandigheden en luistert ook nog eens naar tal van namen. Was Jadeplant een persoon, dan was het een spion. We zien het al voor ons: Jade Bond.

De Jadeplant heeft een dikke stam met hieraan glimmende dikke kleine stompe bladeren. Als de tuinplant bloemen heeft, dan zijn ze wit en weten ze zich goed te verschuilen. Jadeplant is een doorgewinterde overlever. De plant slaat water op in de dikke bladeren en weet daarom drogere periodes goed te doorstaan. Dat komt natuurlijk door zijn roots. De Crassula Ovata is een plant uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae). Inheems in Zuid-Afrika, Amerika en Madeira. Tegenwoordig zie je Jadeplant over heel de wereld. En niet alleen in de tuin, ook als kamerplant is de Jadeplant een populaire plant. 

MAKKELIJKE TUINGAST
Jadeplant is bij uitstek perfect voor tuinliefhebbers zonder groene vingers. Over stekken gesproken. Deze plant is gemakkelijk te stekken. Leuk om eens te proberen! Mocht je de Crassula Ovata willen verpotten doe dit dan met voorkeur in de lente, dan kan de plant zich herstellen mocht dit nodig zijn.

JADEPLANT TRIVIA 

  • In Nederland groeit Jadeplant niet groter dan een meter, in het wild wordt de plant wel 2,5 meter.  
  • Jadeplant luistert ook naar de naam dikblad, vriendschapsboom, apenbroodboom, jade of geluksplant.

Alle artikelen over Jadeplant