Grassen

Een verrijking voor ieder interieur

Denk jij bij gras aan groene sprietjes in de tuin? Think again! Gras is veel meer dan dat, en zeker niet alleen geschikt voor buitenshuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van populaire grasachtige planten als Acorus, Carex (Zegge), Pampasgras en Juncus?* De enorme verscheidenheid in soorten maakt ze geschikt voor veel verschillende ruimtes en toepassingen. 

Kleuren en vormen

Van hoog tot laag en van wit tot diepgroen: iedere soort gras groeit op zijn eigen manier en heeft zijn eigen uitstraling en karakter. Wat ze gemeen hebben? Ze zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en een verrijking voor je interieur (of tuin)! 

* Goed om te weten: soms zit er zit een addertje onder het gras. Veel ‘grassen’, zoals bovengenoemde, zijn officieel geen gras maar grasachtige planten.

Herkomst

Grassen behoren tot de grasachtigen (Poaceae). De toepassing van siergrassen op grote schaal is relatief laat ontstaan. Pas in de 20e eeuw kwam er serieus aandacht voor de sierwaarde van diverse grassoorten. Aan de basis daarvan stond Karl Foerster, die als kweker en tuinontwerper veel bijdroeg aan de waardering van grassen door het grote publiek. Ook vooraanstaande hedendaagse tuinarchitecten die veel gebruikmaken van siergrassen, zoals Piet Oudolf, dragen daaraan bij.

Symboliek

Niet alleen planten en bloemen hebben een symbolische betekenis. Ook grassen kennen symboliek. Ze staan voor vrijgevigheid, gezondheid en samenzijn.