Ficus 'Anouk'

De perfecte luchtverfrisserplant

Met 'Anouk' kun je uitgebreid chillen en ontspannen. Ze vermindert namelijk stress én zorgt voor een goede atmosfeer. Deze natuurlijke luchtverfrisser helpt tegen het sickbuildingsyndroom, dus je hebt lekker een paar groene longen in huis. Je kunt haar nog net geen kunstjes leren.

Kleuren en vormen

De Ficus 'Anouk' is een echte tomboy. Met haar stengels met ovaalvormige bladeren klimt ze zo in de hoogste boom. Maar als bodembedekker onder een flinke ficus doet ze het ook erg leuk. Je kunt een miniatuurregenwoud creëren door deze bijzondere plant in een mooie schaal te zetten met keien of robuuste stronken hout.

Symboliek

De vijg heeft nogal wat verhalen. De kribbe van Romulus en Remus kwam vast te zitten aan de takken van een vijgenboom, op de plek waar later Rome zou verrijzen. En de bladeren van de Ficus carica (gewone vijg) bedekten de naakte Adam en Eva. Het was dan ook de eerste plantensoort waar in de bijbel over gesproken werd.

De banyanboom (Ficus benghalensis) is een van de grootste bomen in de wereld. Volgens de legende kon Alexander de Grote (356-323 v.Chr.) met zijn hele leger onder deze boom schuilen.

In de oosterse mythologie werd geloofd dat vijgen door geesten werden bewoond. Ook staat de vijg hier symbool voor overvloed. Logisch, want je kunt hem op vele verschillende manieren eten.

'Anouk' is nog te jong voor een spetterende legende. 

Herkomst

De ficus komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië: uit de Vietnamese jungle. We kennen verschillende soorten ficussen, zoals de benjamina en elastica en sagittata. Zusje 'anouk' is een welkome en trendy aanvulling binnen de Ficus-familie.