Herfst

Een feestje voor buiten én binnen

Herfst, wat fijn dat je er bent! We verwelkomen je met open armen. We vieren je buiten en binnen, in geuren en (herfst)kleuren. Ontdek hier de leukste, herfstige DIY-projecten, een overdaad aan typische herfstplanten en de beste tips om je buitenruimte herfstklaar te maken. Want één ding is zeker: je voelt je nu eenmaal lekkerder met planten om je heen!

herfst | tuin herfst | herfstkleuren | diy | herfstplanten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

typische herfstplanten

De herfst is veelzijdig. Ook in de plantenwereld! Er zijn veel planten die van de herfst hun moment maken om te schitteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 9 typische herfstplanten in prachtige herfstkleuren? Laat ze stralen in een pot of in de volle grond en je krijgt gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Ook een goed idee: combineer verschillende tuinplanten in herfstkleuren met elkaar voor een warm en kleurrijk tafereel. Wij geven je 3 voorbeelden van prachtige herfstcombinaties

maak je tuin klaar voor de herfst 

Wil je jouw tuin of balkon klaar maken voor de herfst? Ontdek dan hoe je in 10 stappen jouw buitenruimte klaarmaakt voor koudere dagen en je tuin alvast voorbereid op het voorjaar. En wil je jouw tuin diervriendelijk(er) maken? Ook dan hebben we de beste tips voor je! En wist je trouwens dat de herfst het perfecte moment is om planten te planten? We geven je 3 redenen waarom. 

haal de herfst naar binnen

Die warme herfstkleuren wil je natuurlijk niet beperken tot je buitenruimte. Ook je interieur knapt op van zo'n fijn kleurenpalet. Haal de herfst naar binnen en begin bij je voordeur, met een prachtige, zelfgemaakte herfstkrans vol herfstplanten en -bloemen. Krans klaar? Dan is het tijd om alle ruimtes in huis onder de loep te nemen, en om ze te vergroenen aan de hand van onze groene styleguide. Want door jezelf te omgeven met (meer) groen, zorg je ervoor dat je kunt opladen, zonder stekker. 

herfst DIY's met planten

Op zoek naar meer inspiratie om het ultieme herfstgevoel in huis te halen? Verspreid een heerlijke (herfst)geur in huis door je favoriete kruiden te drogen aan een zelfgemaakte kruidenhanger,of ga aan de slag met plantenpotten gemaakt van pompoenen. Zulke stylish pompoenpotten zijn niet alleen de perfecte decoratie voor Halloween, ze stralen het hele seizoen door! 

herfst | herfstplanten | herfsttuin | diy herfst