Franse Geranium

Grootse bloemen en dito symboliek

Of je haar nou aanspreekt met Franse Geranium of Pelargonium grandiflorum: ze beloont je met grootse bloemen en geurende bladeren.

Kleuren en vormen

De Franse Geranium heeft niet-te-missen bloemen die bloeien in trompetvorm. De bloemen hebben zes bloembladen in het helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood of wit. En zo groots als de bloemen zijn, zo zacht zijn de fluweelachtige bladeren, die bovendien ook nog eens lekker ruiken. De plant is fan van de zomer, dus bij mooi weer neem je deze mooierd lekker mee naar buiten.

Symboliek

De symboliek van de Franse Geranium is ware vriendschap. Een perfect cadeau dus voor bestaande vrienden, of voor diegene die je wel als vriend ziet zitten. Waarmee de Franse Geranium eigenlijk een botanisch vriendschapsverzoek wordt.

Herkomst

De Franse Geranium groeide aanvankelijk in de vrije natuur in zuidelijk Afrika. Rond 1600 namen VOC-schepen vanaf Kaap de Goede Hoop de plant mee naar Europa, waar zij schitterde in verschillende botanische tuinen. Anno nu zet je de plant binnen neer, zodat je jaarrond geniet van deze Afrikaanse schone.