Franse Geranium

Trompetvormige bloemen, fluweelzachte bladeren

De Franse Geranium doet niets liever dan bij jou in het lentezonnetje staan. Na de nachtvorst wordt ze trouwens ook buiten graag gezien. Daar maakt ze dan trots haar eigenlijke naam, Pelargonium grandiflorum, waar. Kijk maar naar de grootsheid van de bloemen en de kleuren.

Franse Geranium (Pelargonium grandiflorum)

De Franse Geranium herken je aan de grote trompetvormige bloemen die in trossen groeien. Deze bloemen hebben zes bloembladen en kun je bewonderen in het helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit. Heel apart is dat niet de bloemen, maar juist de fluweelachtige bladeren van de Franse Geranium lekker ruiken. Dat is een van de grote verschillen tussen de Franse Geranium en de ‘gewone’ Geranium. Ook kunnen Geraniums tegen vorst, de Franse Geranium houdt wat meer van zomerse temperaturen. Daarom kun je haar bij mooi weer lekker meenemen naar buiten.

Met de VOC mee naar Europa

De Franse Geranium is een vertrouwd gezicht in de natuur van zuidelijk Afrika. Rond 1600 namen VOC-schepen vanaf Kaap de Goede Hoop de plant mee naar Europa, waar zij hoge ogen gooide in verschillende botanische tuinen. Met haar zuidelijke achtergrond zal het je niet verbazen dat de Franse Geranium ook anno nu graag buiten staat als de nachtvorst is verdwenen.