Ficus Ginseng

Bonsai met buitenaspiraties

Wereldreiziger en woonplant Ficus Ginseng maakt je binnen blij met zijn kunstige vorm en glimmende blaadjes. Maar wanneer het kwik stijgt gaat hij graag op vakantie naar je terras. Besproei je hem af en toe even?

Kleuren en vormen

Een grillig gevormde, vertakte luchtwortel met daaraan stevige, ovale en glimmende blaadjes: verwelkom de Ficus Ginseng, ook bekend als Ficus microcarpa. Een bonsai geschikt voor beginners! Deze robuuste bonsai is gemakkelijk in de omgang, geeft je een ontspannen gevoel en ziet er vanaf iedere hoek weer anders uit. Geef hem dus de aandacht die hij verdient.

Symboliek

De naam Ficus Ginseng klinkt als een bijzondere thee, maar niets is minder waar. De naam ‘Ginseng’ heeft betrekking op de vorm van de woonplant. Ginseng is namelijk een Chinees woord voor wortels. Ficus Ginseng wordt veelal ingezet als bonsai, het Japanse woord voor ‘boom in pot’: een miniatuurversie van een volgroeide boom. Daar word je toch helemaal GinZEN van?

Herkomst

Oorspronkelijk was de Ficus Ginseng alleen in delen van Azië in zijn nopjes. Nog steeds worden de wortels van de woonplant gekweekt in China en Maleisië, waar ze zo’n vijftien jaar groeien. Daarna worden ze door Nederlandse kwekers geïmporteerd en in de kas afgekweekt als bonsai. De Ficus Ginseng heeft dus al een heel leven achter de rug tegen de tijd dat hij over de drempel van jouw woonkamer stapt.