Bonsai: majestueuze natuur in miniformaat

Een nieuwe manier van mediteren!

Een bonsai boompje verzorgen is het toppunt van onthaasten. Laat je inspireren door bonsai nieuwe stijl: net even wat makkelijker en vrolijker dan de klassieker.

De Ficus Ginseng als bonsai ziet er vanaf iedere hoek weer anders uit.

Bonsai voor beginners

De traditionele bonsaitechniek is gecompliceerd, tijdrovend en vervuld van symboliek. Dat heeft zo zijn charmes, maar heb je meer zin in iets simpelers, dan kom je ook een eind met gewoon een houtachtig plantje in een potje zetten. Dat hoeft niet per se een Japanse rode es te zijn, in het Verre Oosten gebruiken ze ook wat ze voor handen hebben. Dus leef je gerust uit op een ficus, den, azelea, heester, rododendron of aanverwant struikje. En dan draait het om zo'n plant ervan te overtuigen dat ie in een lus, een bochtje of een slinger moet gaan groeien. Dus net zo lang snoeien, knippen, goede gesprekken houden en geduldig laten bijgroeien tot je een levend kunstwerkje hebt. Stop er een beetje mos erbij en zet een zenmuziekje op, en voilà: een Bonsai helemaal van deze tijd.

Ficus Ginseng als bonsai

De Ficus Ginseng is een perfecte bonsai om mee te beginnen. Deze woonplant wordt namelijk door de kweker in de kas al als bonsai gekweekt: een makkie voor jou! Kijk dus nog maar eens goed en voel je instant ontspannen bij de aanblik van al dat frisse groen.


Bonsaischaar Dille en Kamille Mooiwatplantendoen.nl

Jouw bonsai als groene blikvanger

Heb je kapper-aspiraties? Je houdt zijn vorm netjes door af en toe een beetje te snoeien. Het knippen gaat het best met een lekker breed handvat, zoals deze bonsaischaar voor middelgrote en grote bonsaiboompjes.

 

En, heb jij al een bonsaiboompje in huis om helemaal zen te worden?