Parapluplant

Populair bij mens en dier

De parapluplant, ook wel bekend als Cyperus alternifolius, heeft een hoge vrolijkheidsfactor. Deze groene tuin- en kamerplant in de vorm van, je raadt het al: parapluutjes, heeft een sterke luchtzuiverende werking en is populair bij mens en dier! 

Kleuren en vormen

Zoek je een huis-, tuin- en diervriendelijke plant die ook nog eens de lucht zuivert? Dan kom je al snel uit bij de parapluplant. Vanuit de ondergrondse wortelstok groeien lange, frisgroene stengels, waaruit lintvormige bladeren ontspringen in de vorm van een krans. De plant wordt maximaal zo'n 1,5 meter hoog. Heeft Felix een wel erg innige band met je parapluplant opgebouwd? Geen zorgen, de beschadigde bladeren kunnen makkelijk worden weggeknipt. Ook leuk om te weten: parapluplant is zowel een tuin- als kamerplant.  

Symboliek

Een officiële symboliek bestaat er niet voor de parapluplant, maar als kritische katten hem als favoriet zien dan moet het wel een aaibare topper zijn. 

Herkomst

De parapluplant is een tropische moerasplant en je vindt ‘m inheems in Oost-Afrika en Madagaskar. Leuk weetje: de parapluplant is een neefje van de papyrusplant, waar ze in de oudheid papier van maakten.

* Disclaimer: Deze planten worden geteeld op een manier die niet schadelijk is voor mens en dier. Echter bij overmatige consumptie van deze plant kunnen er mogelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Hou dus altijd een oogje in het zeil. We zijn niet verantwoordelijk voor overmatige consumptie van deze planten die mogelijk gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij huisdieren.