Bougainvillea

Paarse wolken op je terras

Ook jouw terras of balkon kan een mediterrane oase worden met de Bougainvillea. Als je ooit vakantie hebt gevierd aan de Middellandse Zee, dan ken je de paarse wolken van de Bougainvillea wellicht al. Dit zijn de prachtige papierachtige schutbladeren van de Bougainvillea die rondom de bloem van de plant zitten. De Bougainvillea komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een echte zonaanbidder. In Nederland kan hij ook uitstekend groeien en bloeien met een beetje aanmoediging en goede verzorging. Zet hem het liefst op een zonnige en beschutte plaats op het terras of balkon, in een mooie zelfgemaakte dip-en-dye pot.

Bougainvillea Mooiwatplantendoen.nl

Verzorgen en standplaats

Bougainvillea's drinken veel, dus geef hem flink wat water. Zorg er wel voor dat het water goed weg kan stromen, dus gebruik een pot met gaten in de bodem en leg een laag kleikorrels of potscherven onderin. Vooral bij planten in potten op je balkon en je terras is watergeven belangrijk. Zet je Bougainvillea op een lichte plek (volle zon mag) en geef hem tijdens de bloei elke twee weken plantenvoeding. De Bougainvillea kan trouwens prima overwinteren als je hem op een koele plek zet, waar het niet vriest. Geef hem steeds wat minder water in de winter en tegen de lente geef je hem weer meer.

Verkrijgbaarheid Bougainvillea

April t/m juli.

Kwekerstruc! Geef je Bougainvillea op dagen dat er weinig zon is minder water als je wilt dat hij gaat bloeien in plaats van groeien.