Monstera Monkey Mask

Speelse aandachtstrekker

De Monstera Monkey Mask, officiële naam Monstera Adansonii, is het broertje van de bekende gatenplant. Ook deze groene hunk heeft gaten, maar dan nét even anders.

Vormen en kleuren

De klassieke Monstera heeft veelal gaten aan het uiteinde van het blad, alsof iemand het blad heeft ingeknipt. Bij de Monstera Monkey Mask zitten de gaten meer naar het midden van het blad, richting de nerf, en zijn de uiteinden van het blad gesloten. Alsof iemand door de bladeren heen heeft geprikt. Dat geeft deze soort een heel eigen karakter.

Symboliek

Waarom deze Monstera de bijnaam Monkey Mask geeft gekregen, weten we niet exact. Maar we kunnen er ons wel een voorstelling bij maken. Een bijdehand aapje dat verstoppertje speelt achter felgroene bladeren in tropische oorden, terwijl een serieuze botanicus de jungle trotseert om nieuwe plantsoorten te ontdekken. Afleiding? Ja! Maar dan wel een hele leuke. Dat maakt deze plant een speels exemplaar, super leuk voor in bijvoorbeeld de kinderkamer!

Herkomst

De Monstera-clan is afkomstig uit Midden-Amerika en behoort tot de familie van de Araceae, de aronskelkachtigen. Het zijn lianen uit Panama en zuidelijk Mexico en houden ervan om flink de hoogte in te klimmen. Hun vlezige luchtwortels zetten ze vast aan boomstammen, rotsen of op de grond in de wouden van Zuidoost-Azië.