13X TOFFE HANGPLANT

Hanging with my homies

Hangplanten zijn tof, want deze groene vrienden vergezellen je overal: aan het plafond, op een plank, een kast of gewoon op de grond. Maar welke kies je? Wij zetten 13 hangplanten voor je op een rij.*

NEPENTHES (BEKERPLANT)

De bekerplant - je kent ‘m misschien als Nepenthes - staat bekend om zijn bijzondere vorm, spannende kannen en bloeddorstige reputatie. En wordt ook wel het kroonjuweel onder de vleesetende planten genoemd.

 

 

 

 

 

SCINDAPSUS PICTUS

Met de Scindapsus Pictus kan je alle kanten op. Hij kan hangen en klimmen en maakt met zijn uitgesproken bladeren niet alleen je huis mooier, maar helpt ook de lucht binnen te zuiveren.

 

 

 


 

CEROPEGIA WOODII (LANTAARNPLANTJE)

De bloemen van de Ceropegia, ook wel Chinees Lantaarnplantje, zijn zo apart dat je je afvraagt hoe de natuur het verzonnen heeft! En ook de bladeren zijn sprookjesachtig mooi. Net een levend botanisch aquarel, als je het ons vraagt.

 

 

 

 

PILEA GLAUCA (KANONPLANTJE)

Pilea Glauca heeft een wel heel bijzondere bijnaam: kanonplantje. Zijn de pollen van deze kamerplant rijp en raak je ‘m aan, dan schiet het kanonplantje als het ware zijn stuifmeel weg. Wil jij dit met eigen ogen aanschouwen? Haal dan een Pilea Glauca in huis.

 

 

 

 

SENECIO ROWLEYANUS (ERWTENPLANT)

De erwtenplant, een echte hit op insta. Deze hangende vetplant valt op door z’n ronde bladeren, die op - jawel - erwten lijken. Geef ‘m een plekje in de halfschaduw (of zon) en iedere 2 weken wat water. Klaar is Kees.

 

 

 

 

 

PEPEROMIA PEPPERSPOT

Peperomia Pepperspot doet het met zijn groene bladeren en roodbruine steeltjes leuk in een hoge pot, maar ook hangend aan het plafond. Zet ‘m op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

 

 

 

 

 

CYMBIDIUM ORCHIDEE

Beeldschone bloemen tussen hoge groene sprieten: dat klinkt als een droom, toch? Maak kennis met Cymbidium, de ‘koning onder de orchideeën’. Geeft kleur aan je urban jungle!

 

 

 

 

 

 

EPIPREMNUM AUREUM

Hangplant in huis? Grote kans dat het een Epipremnum Aureum is. Deze populaire hangplant groeit enorm snel en heeft een sterk luchtzuiverende werking. Daarnaast kan je ‘m overal ophangen, behalve in direct zonlicht. Toppertje, dus.

 

 

 

 

MONSTERA OBLIQUA (MONKEY MASK)

Zoek op #plant op Instagram je komt ‘m geheid tegen: de Monstera. Grote, groene bladeren met gaten… het kan niet missen. De Monstera Obliqua is het kleine broertje van de mega Monstera Deliciosa. En een levende luchtzuiveringsinstallatie!

 

 

 

 

EPIPHYLLUM ANGULIGER (ZAAGCACTUS)

Golvende, zigzag vormige bladeren: met de zaagcactus - ook bekend als Epiphyllum Anguliger - voeg je de wauw-factor aan jouw huis toe. In tegenstelling tot de meeste cactussoorten houdt de zaagcactus niet van felle zon en droogte. Geef ‘m dus een plek in de halfschaduw.

 

 

 

 

TRADESCANTIA PURPUSII & TRADESCANTIA FLUM QUADRICOLOUR

Makkelijk in de omgang, prachtig blad, een naam die een beetje zingt – met Tradescantia Purpusii en Flum Quadricolour haal je een geheid succesnummer in huis. Elk blad is een kleurig kunstwerkje.

 

 

 

 

PILEA DEPRESSA

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de Pilea Depressa een vrolijk plantje. Makkelijk te verzorgen én leuk om naar te kijken. En ook nog eens familie van de populaire Pannenkoekplant.

 

 

 

 

 

PARTHENOCISSUS AMAZONICA

De Parthenocissus Amazonica is een echte beauty: het blad is groen met een zilveren gloed aan de bovenkant en rood aan de onderkant. In de zomer hangt deze plant ook graag in tuin of op balkon, maar niet in de directe zon.

 

 

 

 

 

Welke van deze hangplanten krijgt binnenkort een plekje in jouw huis? Laat het ons zien met #mooiwatplantendoen.

*De regering verzoekt alle inwoners van Nederland zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je toch een nieuwe hangplant scoren? Koop deze dan online en laat 'm thuisbezorgen.