Een kijkje in de kas bij kweker Wim Kap

Wist je dat de Scindapsus bekend staat als geluksplant?

Wim Kap, kweker van de Scindapsus in Naaldwijk, deelt vol enthousiasme zijn kennis en ervaring met ons over deze bijzondere plant.

Waarom zou ik een Scindapsus in huis halen?

'Wist je dat de Scindapsus in de top 10 van luchtzuiverende planten staat, volgens onderzoek van de NASA? Verder kun je met de plant letterlijk en figuurlijk alle kanten op. De Scindapsus kan omhoog klimmen, maar net zo goed naar beneden. Dus laat je creativiteit de vrije loop thuis of buiten op je terras.'

Scindapsus

Heb je nog tips om het beste uit de plant te halen?

"Uiteraard! Je kunt van deze groene buddy jarenlang plezier hebben. Houd rekening met een aantal gouden tips en je geniet van een lange vriendschap:

  • De Scindapsus is een makkelijke plant. Hij kan bijna overal staan, maar zet de plant niet helemaal in het donker of volop in het zonlicht. Spot je bruine vlekjes? Dan kun je hem het beste verplaatsen, want dit betekent dat hij te donker staat.
  • Geef één keer in de 10 à 14 dagen een beetje water. In de winter iets minder en in de zomer iets meer. Staat de Scindapsus in de badkamer, dan heeft de plant minder water nodig vanwege de luchtvochtigheid.
  • De Scindapsus varieert in kleur van licht- en donkergroen tot zilver, geel en wit, dus match de plant qua kleur met je interieur en wissel lekker af." 

"Ook raad ik aan om tegen je buddy te praten, dit is niet alleen goed voor de Scindapsus, maar ook voor diegene die tegen de plant praat!"

Wat wil je de plantenfans nog meegeven?

"Tot slot wil ik toevoegen dat de Scindapsus bekend staat als geluksbrenger. Men beweert dat de bezittters van de Scindapsus veel geluk en geld kunnen verwachten. Ik geef geen garanties, maar test het vooral zelf."

Scindapsus