Makkelijk en mooi: de mid-level binnentuin

Zuurstof + luchtzuivering + amper onderhoud = wannahave

Je wilt planten, maar niet teveel gedoe? Dan is een verhoogde bak een prima manier om indoor groen te hebben, dat je allemaal in één keer water kunt geven. 

Mid-level binnentuin Mooiwatplantendoen.nl

Het voordeel van een verhoogde binnentuin is dat je gezellig contact met je planten hebt en er heel anders tegenaan kijkt dan wanneer ze op de grond staan of in de vensterbank staan. Door hem onderaan open te laten, behoud je licht en transparantie. En met het juiste materiaalgebruik – gemarmerd kunststof, sportieve motieven – wordt het een element dat zo in een wellnesscentrum zou kunnen staan. 

Stoer en sportief groen 

Om alles uit zo'n mid-level binnentuin te halen, is het zaak een beetje stoer groen te gebruiken, zoals deze typische mannenplanten. Scindapsus hangt lekker chill, Codiaeum knipoogt naar de sportieve strepen die bij deze stijl horen en met Philodendron en Schefflera creëer je respectievelijk volume en hoogte. Nog een paar powerbabes als vrouwentong op tafel en het plaatje is af.  

Speels, maar efficiënt 

Wat betreft wellness doen planten ook echt wat voor je. Zo verbeteren ze de luchtkwaliteit in huis, gaan ze droge lucht tegen en helpen om je minder gestrest en opgewekter te voelen. Reden dus, om meteen zo'n multifunctionele alles-in-een-bak te maken. Goed voor jou, goed voor je huis en goed voor je agenda, want als je alle planten bij elkaar hebt, gaat water geven net wat sneller en efficiënter: óók leuk.