Strelitzia

Een huiselijk paradijs

Bird of paradise, Paradijsvogelplant, vogelkopbloem, strelitzia. Alle namen voor deze waanzinnige plant klinken even exotisch. Met de strelitzia tover je iedere ruimte om tot een kleurrijk paradijs. Pas op voor laagvliegende ara’s!  

Strelitzia Kamerplant Mooiwatplantendoen.nl

Kleuren en vormen

Er verschillende soorten strelitzia, maar je kunt ze allemaal herkennen aan de recht opstaande stengels met stevige bladeren. De smalle, langwerpige bladeren lijken een grijze wassing te hebben. Kenmerkend zijn ook de bijzondere bloemen. Het lijken net of er felgekleurde vogels of vlinders oranje en paarse vleugels in jouw kamerplant tot rust komen. 

Symboliek

De Strelitzia wordt gezien als symbool van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient. 

Herkomst

De strelitzia komt uit Zuid-Afrika en behoort tot de plantenfamilie Musaceae. Sinds de achttiende eeuw kunnen we genieten van strelitzia als kamerplant in Europa. De plant is vernoemd naar de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij had een grote liefde voor bloemen en planten.