Scindapsus

Woonwonder met luchtzuiveringskwaliteiten

Scindapsus is van alle richtingen thuis. Hangen of klimmen, deze woonplant met uitgesproken bladeren maakt niet alleen je huis mooier, maar helpt meteen de lucht binnen te zuiveren. Niet voor niets labelen we Scindapsus als woonwonder! 

scindapsus

Kleuren en vormen 

Scindapsus (ook bekend onder de Latijnse naam Epipremnum Pinatum) heeft hartvormige satijnachtige bladeren met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. De bladeren zitten aan lange ranken die zowel kunnen klimmen als hangen, dat maakt de plant multi-inzetbaar. Scindapsus krijgt bonuspunten voor het zuiveren van de lucht in huis. Volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren schadelijke stoffen uit de lucht en werken die zonder moeite weg. 
Herkomst 

Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden. In tropische regenwouden is de plant een rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen. De Griekse naam Epipremnum komt van 'epi' dat 'op' betekent en 'premnon', Grieks voor 'stengel': de plant groeit aan de stengels van bomen. 

Symboliek 

Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen. Koop dus zonder gêne deze plant voor iedereen die wel een financiële meevaller kan gebruiken. Vergeet jezelf niet!