Myrtillocactus

Prikkelbaar en oh zo makkelijk

De Myrtillocactus kan in de huiskamer, op de patio of in de drankkast. Deze prikkende vriend kun je makkelijk een tijdje negeren. Het cactuslichaam slaat vocht op voor de periodes waarin hij minder aandacht krijgt. Je begrijpt: een beetje liefde is meer dan welkom. Want alles wat je aandacht geeft, groeit.

Kleuren en vormen

Als je de perfecte situatie voor deze huisvriend creëert, groeit hij al snel uit tot een flinke jongen… tot wel 5 meter schoon aan de haak. Na groen-witte bloemen groeien er blauwe bessen aan deze cactus. Vandaar de bijnaam blueberry-cactus, wat in Mexico zelfs als snack gegeten wordt. Het groen van het lichaam van de cactus werkt hetzelfde als het groen van de bladeren van andere planten: hiermee kan de plant ademhalen. De Myrtillocactus komt uit de familie van de Cactaceae.

Symboliek

Er is geen symboliek of legende bekend van de Myrtillocactus. Maar je creëert er net zo makkelijk zelf een. Een groot symbool voor gezelligheid en kameraadschap. En dat hij prikt… Ach, dat kun je zien als prikkelen om weer eens wat leuks te doen met je maten. Zo, die zit!

Herkomst

Oorspronkelijk komt de Myrtillocactus uit Mexico en Guatemala.