Fatsia

Vingervormig blad uit Japan

De Fatsia japonica staat ook bekend als de vingerplant. Niet zo gek als je de vorm van de bladeren ziet. Die bladeren en hun luchtzuiverende werking zijn dan ook de belangrijkste features van deze kamerplant.

Fatsia Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Kleuren en vormen

Effen groene, glimmende bladeren of met een bont patroon: maak kennis met de Fatsia. 'Fatsi' is een Japanse benaming voor acht en verwijst naar de acht lobben van het blad. De vingerplant is niet alleen mooi, maar ook nog heel gezond. Hij hoort bij de groep luchtzuiverende planten en kan dus een gezond leefklimaat in huis creëren. Bovendien is de Fatsia, als beminner van vochtige lucht, ook fan van een plek in de badkamer.

Herkomst

De Fatsia japonica komt, de tweede naam zegt het al, van origine uit het zuiden van Japan. Ook tref je ‘m aan in andere delen van Oost-Azië, zoals Korea en Taiwan. De groenblijvende plant groeit en bloeit daar lekker vrij in de natuur. Je verwacht het misschien niet, maar de vingerplant hoort bij de Araliaceae, de klimopfamilie. Net als zijn nichtjes Hedera en Schefflera.

Symboliek

Er is geen eenduidige symbolische betekenis bekend van deze plant. Wat symboliseert hij voor jou?