Kerst wordt nog sfeervoller met planten

De feestdagen beginnen bij je thuis

De heerlijke tijd van thuis cocoonen is begonnen. Dekentje, warme drankjes, een gezellig jazzy deuntje op de achtergrond. Dat wordt weer ultiem genieten! En om de kerstsfeer compleet te maken, mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Van groene tafeldecoratie tot planten als kerstcadeau, prachtige DIY's en botanische gerechten: lees verder en laat je inspireren! 

Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

haal kerst in huis!

Ga je dit jaar voor een traditionele kerstboom? Of kies je voor een van deze 4 knappe alternatieven op de klassieke boom, waar je het hele jaar door van geniet? Om die echte kerstsfeer te voelen is meer nodig dan alleen een kerst- of kamerboom. Wat dacht je van dit uitbundige plantenboeket, als prachtig alternatief op een boeket met kerstbloemen? En voor de ultieme kerstsfeer laat je natuurlijk je hele huis naar kerst geuren. Hoe je dat doet? Met een zelfgemaakte homespray met de geur van kerst natuurlijk! 

kerstdecoratie op tafel

Of je nu kiest voor een kersttafel vol groene kerstplanten, of een kersttafel vol kleurrijke kerstfavorieten: jouw kersttafel is niet compleet zonder groene vrienden! En het leuk is: je kunt de planten ook gebruiken om naamtags of persoonlijke briefjes aan te hangen voor je tafelgenoten. Ook deze zelfgemaakte plantenpotjes zijn een vrolijke toevoeging aan iedere kersttafel. En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor je kerstgerechten? Deze zoete kerstrecepten voor een botanische red velvet cake en cocktail zijn feestelijk, kleurrijk en rijk van smaak! 

kerstdecoratie voor buiten

Is je kersttafel binnen voorzien van groen? Vergeet dan ook je tuintafel niet van die heerlijke kerstsfeer te voorzien. Dat doe je natuurlijk met je mooiste kerstvondsten en typische kerstplanten voor buiten. Mag het nog wat feestelijker? Met deze groene guirlande vol typische kerstplanten maak je jouw buitenruimte in no-time kerst-proof. Geen buitenruimte? Geen nood! Je kunt de kerstslinger ook rondom een tafelpoot of trapleuning wikkelen. 

groene kerstcadeaus, gegarandeerd succes

Iedereen vindt het leuk om cadeautjes te krijgen. Toch? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 7 groene kerstcadeaus, die bij iedereen in de smaak vallen? Of van deze zelfgemaakte kaarsenhouder met plek voor een plantenstek? Ook leuk: ga samen met je kroost aan de slag met een vrolijk plantenpotje, inclusief (kerst)plant.

Geef je geen plant cadeau? Dan kun je jouw cadeau wel een botanische touch geven. Dat doe je bijvoorbeeld door je cadeaus in te pakken met zelfgemaakt inpaktextiel met plantafdruk en/of door je verpakking te decoreren met de mooiste takken (en bloemen)

volg ons op social media

Krijg je geen genoeg van kerst en van planten? Dat snappen we! Plof neer op de bank en bekijk onze Pinterest- en Instagrampagina voor nog veel meer inspiratie.