Kids-DIY: vrolijke plantenpotjes

Een kleurrijk feestje op je kersttafel

De decembermaand verdient een tafel waar kinderen uitgebreid kunnen knutselen, cadeautjes voor vriendjes kunnen inpakken en kunnen fröbelen tijdens de kerstvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf gedecoreerde plantenpotjes? Leuk om te maken, om te geven én om te krijgen!

DIY plantenpotjes | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Vrolijke plantenpotjes

Ook als je niet zo’n knutselaar bent is deze vrolijke DIY iets voor jou! In deze DIY combineren we planten in vrolijke kleuren met potjes die kids zelf van hun favoriete kleuren kunnen voorzien. En het leuke is: van het eindresultaat wordt je niet alleen vrolijk met kerst, maar het hele jaar door! Kun je ook niet wachten om aan de slag te gaan? Ontdek hieronder de benodigdheden en het stappenplan.

benodigdheden zelfgemaakt plantenpotje

  • Kleurrijke plantjes (op bol), stekjes, takjes en/of bloemen (bijvoorbeeld amaryllis, kerstroos of codiaeum)
  • Lege glazen potjes (gebruik bijv. een lege pindakaaspot)
  • Eventueel: extra potgrond
  • Gekleurd vloeipapier
  • Kinderschaar
  • Kinderlijm
  • Eventueel: waxinelichtje of ledlampje

Tip: maak je meerdere potjes? Dan is het leuk om planten af te wisselen met lichtjes. Plaats ledlampjes of waxinelichtjes in de potjes, zodat de verschillende vormen en kleuren vloeipapier op het glas een mooi effect geven. Een mooie aanwinst voor op tafel tijdens het kerstdiner. En met een ledlampje ook geschikt voor op een nachtkastje! 

Zo maak je het plantenpotje
Stap 1

Breng een bezoek aan het tuincentrum of verzamel een aantal plantjes, takjes en/of bloemen die je thuis hebt staan. Ook leuk: zet stekjes in het potje, zodat je de wortels ziet. Dat zorgt voor een extra speels effect!

Stap 2

Reinig lege potjes aan de binnen- én buitenkant, zodat ze goed schoon zijn voor je plant, en ontvet zijn om het vloeipapier goed te laten plakken.

Stap 3

Laat de kids hun eigen vormen knippen uit gekleurd vloeipapier en op de potjes plakken totdat ze blij zijn met het resultaat (of eerder natuurlijk, als ze het knutselen beu zijn geworden). 

Stap 4

Vul de potjes met plantjes, stekjes of bloemen. Voeg eventueel wat extra potgrond toe om je plant stabieler in het potje te laten staan. Ready to shine! Geef je vrolijke plantenpotje(s) met kerst cadeau aan familie of vriendjes, of laat het pronkstuk stralen op jullie eigen kersttafel!

Meer (kerst)inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor een kerst met planten? Bekijk de 7 planten die je graag cadeau wilt geven (of krijgen) met kerst, ontdek knappe alternatieven op de klassieke kerstboom, of laat je inspireren door deze groene kerstversiering voor buiten. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.

Kerstcadeau kind | mooiwatplantendoen.nl