Zoete kerstrecepten met eetbare bloemen, planten en kruiden

Een botanische smaaksensatie

De dagen voor de kerst zijn behoorlijk stressvol. Er zijn deadlines die aan je mouw trekken, je hebt nog cadeaus te kopen én in te pakken. Die ene outfit moet naar de stomerij, je moet nog boodschappen doen en de kinderen eisen ook hun aandacht op. Hoe verwacht je dan ook nog eens heerlijk kerstgerecht in elkaar te draaien dat er ook nog eens kerstwaardig uitziet? Wij geven je de recepten voor een overheerlijke kersttaart en cocktail met botanische touch. 

Kerst 2018 Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

kersttaart: red velvet cake met rood fruit en rozen

Op zoek naar een zoete lekkernij voor bij de koffie of naar een heerlijk kerstdessert? Ontdek dan deze overheerlijke red velvet cake met rood fruit en rode rozen. Afgemaakt met je favoriete kruiden. Het recept voor deze prachtige kersttaart download je hier. Oh, en voordat je het stukje taart serveert, wel even de groene (dennen)takjes van de borden halen. Deze groene pracht en praal mag je opspelden, maar helaas niet opeten.

kerstcocktail met cranberry, lavendel en rozenblaadjes

Op zoek naar een kerstdrankje om de show mee te stelen? Wil je het hart van jouw crush veroveren met een liefdesdrankje? Of kunnen jouw tafelgenoten wel een beetje spraakwater gebruiken? Een waar kerstdrankje (en een plaatje om te zien) is deze heerlijke cocktail met gin, cranberry, lavendel en rozenblaadjes. De anekdotes en sterke verhalen vloeien dan vast en zeker snel over de tafel. Het recept ontdek je hier. 

kerstcocktail | eetbare bloemen | cocktail kerst

MEER KERSTINSPIRATIE

Op zoek naar nog meer heerlijke kerstinspiratie? Bekijk ons kerstdossier, ontdek dit groene plantenboeket, een groen alternatief op de klassieke kerstboomdecoratie, of prikkel je zintuigen met deze homespray met de geur van kerst. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.