Lente: to do's, tips en tuinplanten voor je tuin of balkon

Maak van je buitenruimte een bloeiend paradijs

Het is lente! Keek jij ook zo uit naar dit moment? De natuur wordt wakker, de avonden worden langer en we krijgen zin om onze buitenruimte klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We geven je graag inspiratie en tips om je tuin of balkon lente-klaar te maken én te vergroenen. En als je trek hebt gekregen van al dat tuinieren, hebben we twee heerlijke lente-gerechten voor je in petto. Lees verder, laat je inspireren en ga aan de slag!

lente | lente klusjes tuin | doen in tuin in voorjaar
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

tuin, terras of balkon vergroenen in de lente: zo doe je dat

In dit lentedossier gooien we de deuren open, ook als daarachter maar een kleine patio of mini balkon zichtbaar is. We geven je tips waarmee je die postzegel omtovert tot een bloeiend buitenparadijs. Geen idee hoe je überhaupt planten plant? Check dan het stappenplan buitenplanten planten waarin we het uitleggen.

tuinieren in de lente: klusjes, stappenplannen en tips

Toegegeven: het voorjaar kan qua temperatuur best veranderlijk zijn. Toch kun je op zachte dagen in de lente al lekker buiten aan de slag. Met deze 5 stappen maak jij jouw buitenruimte klaar voor het seizoen van groei en bloei! En deze 6 tuinplanten bloeien vroeg in het jaar en geven nu al kleur aan je tuin of balkon. Zin in meer klusjes? Ga dan eens aan de slag met deze deze verrijdbare plantenbak. Zo'n mobiele plantenbak is bijvoorbeeld handig op een klein terras of balkon, of als je bepaalde tuinplanten een tijdje in (of uit) de zon wilt zetten. 

vroegbloeiende planten in pot | tuinplanten

lente recepten met eetbare bloemen en planten

Tuinieren maakt hongerig. Dat snappen we! Samen met chef en kookboeken-auteur Yvette van Boven ontwikkelden we twee typische lentegerechten: een wrap van hummus, falafel en tulpen en een een panna cotta dessert, gevuld met rozen en bestrooid met knapperige honeycomb. Lente, wat ben je heerlijk!

dessert lente | recept pannacotta met eetbare bloemen