DIY: planten drogen aan de waslijn

Gewoon naast je bikinibroekje
Geschatte leestijd: 2 minuten

De tuin, borders, cocktailglazen en vazen staan er vol mee. Prachtige planten en bloemen in de bloei van hun leven. Verleng hun leven door ze te drogen. We schreven al eerder hoe je bloemen kunt drogen op drie klassieke manieren, maar gewoon aan de waslijn kan - met een beetje aanpassing - ook. Zo doe je dat!

Planten drogen aan de waslijn Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • Planten geschikt om te drogen (houtachtige of dunne stelen), zoals salie en lavendel
  • Waslijn
  • Touw (om de bosjes te bundelen)
  • Leuke knijpers
  • Een paar droge dagen (dus hou je buienradar in de gaten)

Zo doe je het

Schik kleine bosjes van dezelfde planten en hang deze op hun kop om te drogen. Voor het mooiste resultaat doe je dat op een plek in de schaduw, waar het wel warm wordt. Na een paar dagen zijn ze gedroogd. Dit kun je testen door in de steel te knijpen. Is deze niet meer flexibel? Dan zijn ze klaar om te shinen!

Na het drogen

Droogboeketten of vazen waarin verse en droge stelen worden gecombineerd zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gedroogde bloemen en planten zijn enorm veelzijdig. Lijst ze in of maak er een stijlvolle bol van. Maar gewoon in de vaas misstaan ze ook zeker niet. Sterker nog, zo’n enkele plantensteel met ingetogen kleur kan juist de rust geven die dat ene hoekje nodig heeft.

meer zomerse inspiratie

Behoefte aan meer zomerse DIY's? Duik dan eens de keuken in voor deze heerlijke zomerse borrelhapjes met kruiden uit eigen tuin, zet de zomer op tafel met deze planten, of geniet van de heerlijke geur van deze 5 zomerplanten. En voor je dagelijkse dosis inspiratie vol je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook