Creëer een binnentuin met bloeiende planten en bloemen

Haal buiten naar binnen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Heb je geen tuin, is het je te koud of hang je liever binnen? Geen probleem. Dat heerlijke buitengevoel tijdens een momentje voor jezelf kun je net zo goed binnen creëren. Hoe je dat doet? Door de tuin naar binnen te halen.

Creëer een binnentuin met bloeiende planten en bloemen Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Bloeiende planten en bloemen

De tuin is tijdens midseason – die heerlijke sweet spot tussen lente en zomer - een bonte verzameling van kleuren, bladeren en texturen. Recreëer dat gevoel door vooral bloeiende planten in huis te plaatsen. En dan juist exemplaren waar je niet direct aan denkt. Zoals Oncidium, Caladium, Campanula, Bougainville, Scindapsus en Oxalis. Zet ze op een krukje, trappetje of hang ze aan een haakje. Natuurlijk zet je een prachtig midseason boeket naast je op een tafel of op een plek in de buurt, de piano bijvoorbeeld!

Ontspannen in de Hangmat

Niets zo speels als relaxen in een hangmat. Het maakt ons innerlijke kind wakker en geeft ons direct een ontspanningsboost. Kun je de bladeren horen ritselen? Geniet van dit fijne plekje met een mocktail met eetbare bloemen en kruiden. Voor de rest even niets. Hoe lekker is dat!

Waar je ook helemaal zen van wordt zijn de DIY’s die we voor midseason in petto hebben. Maak een overheerlijke foccacia met bloemen en kruiden, bereid een uitgebreide borrelplank met kruiden uit de tuin of droog planten aan de waslijn. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.