Kamerbrem

Luidt de lente in

Een kamerplant met een buitengewoon goed lentegevoel is de Genista, beter bekend als de kamerbrem. Met zijn gele lentekleur en zijn heerlijke geur laat hij zich mooi combineren met andere lenteliefhebber zoals bol-op-pot en Primula.

Binnentuingevoel met bloeiende kamerbrem Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Kleuren en vormen

De kamerbrem kennen we alleen als geelbloeiende, geurende kamerplant die verkrijgbaar is in diverse potmaten. Hoewel deze plant specifiek geschikt is om binnenshuis neer te zetten, is dit type ook uitermate geschikt als patio-, balkon- of terrasplant in het vroege voorjaar. De plant kan zowel binnen als buiten staan, buiten zal kamerbrem twee keer zo lang bloeien door de lagere winter- voorjaarstemperaturen buiten in vergelijking met de woonkamer.

Symboliek

Door zijn gele kleur past Genista goed in het Paasassortiment, mooi om de paastafel mee op te sieren. Kamerbrem wordt in Nederland door een beperkt aantal kwekers geproduceerd, waarvan sommige al het predicaat “koninklijk” dragen, al meer dan honderd jaar vakmanschap dus.

Herkomst

Genista is de Latijnse naam voor brem. De kamerbrem Genista is onderdeel van een zeer grote plantenfamilie, de vlinderbloemenfamilie, kenmerkend aan hun bijzondere bloemopbouw. Genista kent wel 90 bremsoorten, die het in de tuin goed doen. Van oorsprong komen veel van deze planten uit Europa en West-Azië. De kamerbrem komt van de Canarische Eilanden.