Columnea Krakatau

Flora en fauna in één klap

De Columnea Krakatau is een opvallende verschijning. Met een beetje inlevingsvermogen lijken de feloranje bloemen op een welbekend huisdier. Zie je het al? Jawel, de goudvis! In sommige landen staat de plant daarom ook wel bekend als de flying goldfish plant. Met de Columnea Krakatau haal je dus niet alleen een stukje groen, maar ook een nieuwe huisgenoot in huis. 

Kleuren en vormen

De bloemen van de Columnea Krakatau laten alle schakels zien tussen geel en rood, met dieporanje als meest opvallende kleurschakering. Een mooi contrast met de frisgroene bladeren. De plant is makkelijk te onderhouden en daarom een graag geziene gast in huis. 

Symboliek

Er is geen symboliek bekend voor de Columnea Krakatau. Wat wel leuk is om te weten is dat de plant in het wild een bijzondere bestuiver kent, namelijk de kolibrie. Dankzij de vorm van de bloemen heeft de kolibrie de mogelijkheid om stil te hangen als een helikopter. Op deze manier kunnen de vogels bij de nectar en kan de plant zich laten bestuiven. 

Herkomst

De Columnea Krakatau is een nog vrij onbekende kamerplant uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.  Columnea is de botanische naam van een geslacht van ongeveer 200 soorten planten uit de familie Gesneriaceae. Het zijn gezelligheidsplanten, want ze groeien als epifyt in het wild.