Echeveria

Sterk rolmodel in prachttinten

Stevige blaadjes in grijsgroen en soms een vleugje roze, geschikt voor tiny houses en niet ingewikkeld qua verzorging: de Echeveria is een plant om van te houden.

Kleuren en vormen

De Echeveria is een succulent, oftewel vetplant. Een ideale huisgenoot voor liefhebbers van vergrijsde groentinten. Er zijn ook soorten met roodachtige of lila blaadjes, met een glad, harig of donzig oppervlakte. Wat deze Echeveria’s allemaal gemeen hebben is dat de blaadjes sappig en vlezig zijn en in rozetvorm groeien. En soms verrast je plant je met lange bloeistengels waar gele, oranje, rode of roze bloemetjes aan groeien.

Symboliek

Officieel hangt er aan de Echeveria geen symbolische betekenis. Maar gezien zijn taaie karakter staat de plant wat ons betreft voor doorzettingsvermogen en kracht. Een mooi gebaar voor iemand die sterk is of door een moeilijke periode gaat.

Herkomst

De overgrootouders van jouw Echeveria komen uit de Mexicaanse woestijn. Daar ontdekte plantenkenner Antansio Echeveria in de 19de eeuw de succulent. De plant overleefde hitte en droogte door water op te slaan in zijn blaadjes, stengels en wortels. Ook bij jou thuis kan de Echeveria dus tegen een stootje.