GOED DOEN MET GROEN

Een vleugje botanische inspiratie voor jezelf en een ander
Geschatte leestijd: 3 minuten

In tijden dat onzekerheid en angst hoogtij vieren, staat ook verbondenheid op. Al zijn we meer dan ooit 'alleen', laat het je niet beletten om te verbinden en “(een beetje) op anderen te letten”. Al is de deur zo goed als dicht, zet je hart wagenwijd open. Hoe je dat doet en hoe dat goed voelt voor jou, dat weet alleen jij. Met compassie kom je al een heel eind. Stuur eens een kaartje, cheer voor zorgverleners, brand een kaarsje, bied je aan als belmaatje, koop een tegoedbon van een lokale ondernemer, organiseer een Skype-gathering met vrienden, neem boodschappen mee voor de buurvrouw, of geef planten met een boodschap.

PLANTEN MET EEN BOODSCHAP

Welke planten je kiest, maakt natuurlijk niet uit. Het gaat om het gebaar. Dat je laat weten dat je aan iemand denkt, bedankt, een hart onder de riem steekt. Wil je planten nog een beetje extra voor je laten spreken, kies dan planten met een passende symboliek. Zo staat Jasmijn voor kracht, de Yucca voor bescherming, een Cymbidium staat voor vriendschap en Echeveria voor doorzettingsvermogen en kracht.

ZORG VOOR JEZELF

Denk aan anderen, maar ook aan jezelf. Je zult waarschijnlijk veel thuis zijn de komende tijd. Of thuiskomen na lange dagen gewerkt te hebben. Trek je daarom zo nu en dan terug in je eigen groene toevluchtsoord om weer op te laden. Of steek je handen uit de mouwen en in de aarde. Want groene vingers = een rustig hoofd. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze klusjes voor tuin en balkon.  

PLANT TO DO’S

Dag iPad, hallo bladeren! Speciaal voor groentjes hebben we een minicursus Samen groot groeien. Zo leer je je kind voor planten zorgen en ontdekken hoe goed groen voor je is.

PLANTENVERDIEPING

Planten zijn niet alleen live mooi om naar te kijken; ook op de foto doen ze het goed. Daarom zetten wij de mooiste plantenboeken van dit moment voor je op een rij.
Of duik in de wondere wereld van Plant Design: de kunst en wetenschap waarmee een interieur verbeterd wordt door middel van een levend design object, om zo een gezondere en mooiere leefomgeving te creëren. Bekijk de masterclass video’s van Plant Design masters Alexander (over de natuur dichterbij brengen), Philip (over wauw creëren) en Ro Co (over creatiever leven). Ga daarna zelf aan de slag met Plant Design met dit stappenplan en pas Plant Design in de kleinere ruimtes in jouw huis toe.

EN JIJ?

Heb jij nog mooie tips of initiatieven die je wilt delen? Laat het ons weten via redactie@mooiwatplantendoen.nl. Dank je wel!