Plant Design voor de kleinere ruimtes in jouw huis

Omdat er geen betere designer is dan Moeder Natuur

Wie denkt dat Plant Design alleen voor grotere ruimtes is, heeft het mis. Want ook kleinere ruimtes kun je inrichten rondom jouw geliefde groene metgezellen. Kleine ruimtes zijn juist perfect om dat mooie groene ontspan hoekje te creëren of de ‘nature took over look’ te perfectioneren. Transformeer daarom iedere kamer, hoe klein ook, tot een Plant Design waardige ruimte. We geven je wat ideeën.

Op de kast

Laat je niet op de kast jagen door ruimtegebrek. Geen m2 meer over, geen nood. Planten zijn perfect om de hoogte mee in te gaan. Op die manier zet jij planten centraal zonder dat ze iets van je kostbare leefruimte innemen. Extra leuk om eens te werken met hangplanten, die hebben dan de ruimte om te floreren. Denk bijvoorbeeld aan lipstickplant, Ceropegia en Rhipsalis. Zoek hier potten bij die de kleuren en vormen van de planten accentueren en vul ze aan met succulenten, ficussen en cactussen. Kies vervolgens een kast waarin jouw geliefde groenen het mooiste en beste tot hun recht komen. Maak vooral gebruik van de hoogteverschillen en laat verschillende planten per etage hun shine pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale plantkasten, industriële kast, stellingkast of losse planken.

Bepaald geen muurplantje

Geen zin of ruimte voor een op jouw planten toegesneden kast of planken? Neem een verticale plantenbak en hang deze op een prominente plek aan de muur. Vul de bak met jouw favoriete planten en je hebt een prachtig statement piece waar je de rest van de kamer rondom kunt inrichten. Je kunt de kleur van de muur ook nog aanpassen op jouw plantkeuze. Bijvoorbeeld een contrasterende kleur, of juist een van de groentinten van de planten uit de bak. Wit doet het het uiteraard ook altijd erg goed in combinatie met al dat prachtige groen. Kijk vooral jouw kamers rond. Waar zie jij mogelijkheid om groen neer te zetten? Planten hoeven écht niet alleen op de grond te staan, maar kunnen eigenlijk ieder meubel, plankje, aanrecht, richeltje, en zelfs iedere (vloer)lamp en kapstok verfraaien.

Hangen maar

Wil je je badkamer - vaak een van de kleinere kamers in huis - onder handen nemen? Ga nóg meer de hoogte in. Namelijk het plafond! Jouw badkamer zal direct anders aanvoelen met een kleine groene oase als middelpunt. De hangende ficus, erwtenplant en klimop zijn hiervoor erg geschikt. Naast de badkamer kun je ook je los op je slaapkamer, een ideale plek om te voorzien van wat weldadig groen en  sereniteit.

Design het zelf

Wat je wensen ook zijn, er is altijd een mogelijkheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Bedenk op welke plek jij jouw planten graag een podium geeft en ga op zoek naar geschikt materiaal. Dat kan van alles zijn. Van draad en touw tot een kledingrek of trap. Je planten zullen je dankbaar zijn voor zo’n mooie plek en je gasten én jijzelf zullen de ontspannende werking van jouw groene oase ondervinden. Je hoeft je hierbij niets aan te trekken van regels. Jij bent immers de designer!

*De regering verzoekt alle inwoners van Nederland zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je toch een nieuwe plant of pot scoren? Koop deze dan online en laat je bestelling thuisbezorgen.