Een plant voor de juf of meester

Op 5 oktober is het Dag van de Leraar

Die lieve, vrolijke, slimme, geduldige en grappige meester of juf van je kind, vertroetel je die wel eens? Op donderdag 5 oktober* kun je je kans grijpen, want op die dag is het Dag van de Leraar.

Vertroetel de juf of meester met een plant

Die stoere meester, die verras je bijvoorbeeld met een dito stoere held als een Beaucarnea, een mooie cactus, stevige Echeveria of een indrukwekkende varen (die geeft ook nog eens extra zuurstof, best fijn na een dag voor een drukke klas). De juf maak je blij met de beauty Aeschynanthus, een weelderig bloeiende Chinese Roos of een Yucca, cowboy onder de planten en heel geschikt voor de juf die de gieter soms niet kan vinden. En heet de juf Anouk? Dan verras je haar tuurlijk met gelijknamige ficus.

Een 10 voor de juf (en de meester)

Op de site Een10voordejuf.nl kun je aanvullende kleurplaten downloaden en meer lezen over het initiatief om juffen en meesters blij te maken met bloeiend groen.  En wie wordt de Juf of Meester van 2017? Meester Rick uit Rotterdam, juf Willi uit Kampen en meester Jeroen uit Helmond? De winnaar wordt op 5 oktober een bekend gemaakt.

Inspiratie nodig?

Klik eens door deze site voor groene voorbeelden of check onze Pinterestboards voor oh-ja-die-gaan-we geven-inspiratie.

* Donderdag 5 oktober is er een staking in het basisonderwijs. Een dagje eerder of later wordt hij of zij ook vast graag verrast.