Hyacint

Bolplant met verhaal

Sommige woonplanten barsten gewoon van de bijzondere eigenschappen. Ook bij de Hyacint zit dat wel snor. Tel maar mee: de plant heeft een bol, superveel bloemen, een lekker geurtje én een dramatisch verhaal.

Hyacint

De Hyacint is een feestje voor je neus en je ogen. Met krullerige bloemetjes, die ook wel nagels heten en een opvallende geur. Hyacinten zijn er in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood en paars, hebben natuurlijk groen blad en een stoere bol. Hyacinten staan trouwens ook leuk in je tuin of op je balkon. Vanaf januari kun je de bollen op pot op je balkon of terras zetten. 

De mythe van Apollo en Hyakinthos

De Hyacint vond je vroeger alleen in de natuur van Midden-Turkije tot Libanon. Wist je dat Hyacintus de Latijnse afleiding van de Griekse naam Hyakinthos is? Volgens een Griekse mythe was zonnegod Apollo verliefd op prins Hyakinthos. Tijdens het discuswerpen werd Hyakinthos per ongeluk dodelijk getroffen door Apollo en uit zijn bloed groeide de Hyacint. Met de Hyacint haal je dus niet alleen een woonplant, maar ook een meeslepend verhaal in huis.