Kentia

Behapbare palm met zuurstofrijke missie

De Kentiapalm, alias Howea, weet van geen ophouden bij het zuiveren van de lucht. Bovendien groeit hij langzaam en is hij lekker meegaand in de omgang. Dat maakt dat je de Kentia ook prima neer kunt planten in een kantoortuin.

Kleuren en vormen

Over de kleuren van de Kentiapalm kunnen we kort zijn: de bladeren zijn frisgroen, het hele jaar door. Ze zijn bovendien spitsvormig en waaieren uit op verschillende hoogten. Omdat de plant zijn tijd neemt om te groeien, hoef je bovendien niet bang te zijn dat hij je hele woonkamer overneemt.

Symboliek

In de westerse kunst en literatuur is de palmboom traditioneel een symbool voor onsterfelijkheid en eeuwigheid. Dat is misschien wat veel gevraagd van een plant, maar met een beetje verzorging kunnen jij en je palm samen oud worden.

Herkomst

Eigenlijk willen we je adviseren de Kentia eens op te zoeken in zijn moederland. Dat is namelijk het paradijselijke Lord Howe-eiland, vlakbij Australië. In de achttiende eeuw werd de plant hier ontdekt en Howea gedoopt. Het eiland is de enige plaats waar de Kentiapalm oorspronkelijk groeit en waar de kleine plantjes nog steeds vandaan komen.