SIËSTA TUSSEN DE PLANTEN

Binnen- en buitenplanten om in te verdwijnen
Geschatte leestijd: 2 minuten

De afgelopen periode hebben we geleerd hoe belangrijk het is om mentaal fit te zijn. Oftewel: lekker in je vel zitten. Zen is één van de meest nagestreefde gemoedstoestanden, alleen weinigen krijgen het maar echt goed voor elkaar. 'Leven in het nu' is een veelbesproken en geliefde theorie. Nu kunnen wij je niet beloven dat je zen gaat worden na het lezen van dit artikel, maar we kunnen je wél helpen om de juiste omgeving te creëren om die staat van zijn te bereiken en even een momentje in het nu voor jezelf te pakken… 

Siesta tussen de planten Mooiwatplantendoen.nl

Adem in(door) en adem out(door) 

Stel je voor. Even de tuin in om 10 minuten later helemaal ontspannen terug binnen te komen. Jouw plekje, waar je naartoe kunt vluchten wanneer je tot rust wil komen of alleen wilt zijn. Een kort moment weg van de rondrennende kids in de woonkamer, die elke centimeter binnenshuis onveilig maken. Jouw plek, waar je telefoon uit mag staan en jij ongestoord onbereikbaar kunt zijn. Zelfs voor de mensen en mensjes dichtbij. Start vandaag nog met een me-time moment tussen de planten en kies welk plekje jij gaat omtoveren tot jouw eigen offline retraite. 

Terug naar je natuur

Door je te omringen met planten, maak je contact met de natuur. Er vindt een verstilling plaats, waardoor je ook een verbinding met je eigen basis maakt. Daar waar je emoties zijn, je verlangens, instinct en je behoeften. De ratio doet even een stapje terug. 

Planten plan 

Scherm het gekozen plekje af met planten. Nu het zomer is kan je daar prima je tropische binnenplanten combineren met tuinplanten. De kamerplanten vinden het heerlijk om even naar buiten te mogen. Schuif met bananenplanten en palmen een gebladerde afscheiding bij elkaar die fluistert: dit is een groene oplaadzone. Maak het af met kleurrijk Delphinium of Mandevilla en probeer nu maar eens na 10 minuten weer een einde te maken aan deze heerlijke siësta. 

Binnenbuiten 

Klinkt dit hele plan je als muziek in de oren, maar heb je dit plekje toch echt liever gewoon in je woonkamer? Dan kan dat natuurlijk ook. Lees dan dit stukje even. 

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw tuin of balkon eruit ziet. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Meer inspiratie nodig? Lees dan hier hoe je je kantoor naar je tuin verplaats of hoe je deze naar nieuwe hoogte tilt met water