Cosmos

Een juweel van een plant

De Cosmos is een juweel van een plant door zijn uitgebreide bloemenpracht. De kroon op jouw tuin.

Cosmos Mooiwatplantendoen.nl

Kleuren en vormen

De Cosmos is bijna zo veelzijdig als onze kosmos. Ok, dat is een beetje overdreven, maar met zijn 14 soorten, verschillende bloemkleuren en soorten bloemblad heeft deze plant aardig wat in zijn mars. Cosmos is er namelijk in dieprood en verschillende tinten paars, lila, roze en wit. Zijn bloeiperiode ligt tussen april en september, verschillend per soort. 

Symboliek

De naam Cosmos komt van het Griekse woord voor juweel. Dat is ook precies wat deze plant is: een kroon(juweel) op jouw tuin, balkon of terras. Met soortnamen als ‘Cassanova’ en ‘Sonata’ snap je gelijk wat voor verleidelijke en meeslepende bloemen je in je tuin zet.

Herkomst

De Cosmos is familie van de Asteraceae, ofwel de samengesteldbloemigen. Het is, samen met de orchideeënfamilie, de grootste in het bloemenrijk. Het is een van oorsprong (sub) tropische plant die je vroeger vooral in Mexico tegenkwam. Inmiddels is de Cosmos ruim gepresenteerd in het wild én in de tuin, balkon of terras. Niet zo gek, met zulke knappe knoppen die de Cosmos ons gunt.