Winter

Groen genieten, binnen en buiten!

Korte, koude en grauwe dagen... De winter kan je een kil gevoel bezorgen. Tijd voor wat warmte! En wist je dat planten de perfecte manier zijn om meer sfeer, geborgenheid en warmte toe te voegen, zowel binnen als buiten? Met deze groene tips, to do's en leuke DIY's geniet je de hele winter van groen. En daar knap je gegarandeerd van op! 

winterplanten | kamerplanten | tuinplanten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

vergroen je buitenruimte

Ook 's winters kun je de bloemetjes buiten zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 6 kleurrijke tuinplanten, die in de winter hun bloemenpracht tentoonstellen? En ben je meer toe aan natuur-van-formaat, kies dan voor de pracht en praal van Pinus, of creëer een wow-effect met winterbloeier Camelia. We garanderen je: deze groene eyecatchers toveren een glimlach op je gezicht!

vergroen je interieur

Ook je interieur kan 's winters wel wat extra warmte gebruiken. En dat is simpeler dan je denkt! Want met deze tips breng je meer warmte in je interieur. En wil je in een klap veel groen in huis halen, dan kies je natuurlijk voor een stijlvolle XL-kamerplant of een groene blikvanger als Fatsia. Toe aan ontspanning? Een groene zithoek helpt je op te laden, zonder stekker! Maar vergeet ook je eethoek niet, want een groene(re) eethoek zorgt voor meer harmonie en rust aan tafel. Ook leuk: ga aan de slag met een natuurlijke roomdivider van lange grasstengels, of breng je interieur tot leven door een persoonlijk hoekje te creëren met planten en dierbare souvenirs. 

zet planten op de eerste plek

Wat je ook doet om je interieur te vergroenen deze winter: denk Plants First! Dat wil zeggen: geef planten een hoofdrol in je interieur. En het leuke is: dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens goed voor je gezondheid en humeur. Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om je interieur te vergroenen, helpen we je graag op weg. Dat doen we met ons stappenplan voor een groener interieur, maar ook met 7 slimme Plant Design hacks, inspirerende masterclasses en nog veel meer. Check daarom hier ons uitgebreide artikel over Plant Design. 

Toe aan meer winterse planteninspiratie? Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook

kamerplanten | alocasia | varen adiantum | interieurstyling