Creëer een groene eethoek

En ervaar het weldadige effect van planten

De plek waar je eettafel staat is zoveel meer dan een plek om te eten! Het is de plek waar je samenkomt met je gezin, familie en/of vrienden. Wat zou er gebeuren als je deze ruimte omtovert tot een groene oase van rust? Laat je inspireren en ontdek de voordelen van een groene eethoek. 

eettafel planten | groene eethoek | eetkamer planten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Tips voor kamerplanten in je eethoek

De planten uit ons voorbeeld zijn gekozen op basis van diversiteit in grootte, vorm en groentinten. Ficus Lyrata is een kamerboom die, zeker in grote pot, een ware eyecatcher is in iedere eethoek. Philodendron Scandens is een makkelijke hang- en klimplant die het perfect doet in een hangpot aan de muur of op een (vitrine)kast. Alocasia zebrina, ook wel olifantsoor, maakt met haar gestreepte stelen en grote bladeren een statement op de vloer. Planten als Varen adiantum en Rhipsalis stelen graag de show op je eettafel of op de vensterbank. 

De voordelen van een groene eethoek

Dat planten een positieve uitwerking hebben op je humeur, wist je waarschijnlijk al. Maar je eethoek omringen met planten heeft nog veel meer voordelen!

  • Groen om je heen zorgt voor rust en ontspanning. Planten hebben een bewezen kalmerend effect, waardoor de stress van de dag plaatsmaakt voor ontspanning. 
  • Planten hebben veel gezondheidsvoordelen: ze zuiveren de lucht, verhogen de luchtvochtigheid, verbeteren je mentale en fysieke gezondheid en hebben een positief effect op je productiviteit en creativiteit.
  • Eet je alleen? Nee hoor! Jouw groene vrienden voegen een vleugje levendigheid toe aan je ruimte. Bijkomend voordeel: ze luisteren geweldig en geven nooit ongevraagd advies.
  • Verloopt een gezinsmaaltijd niet altijd even harmonieus? Wie weet zorgen planten voor minder strijd aan tafel. Planten zorgen namelijk voor verbinding en natuurlijke harmonie. 
  • Planten dragen bij aan een positieve, warme sfeer in huis en zorgen ervoor dat je je meer verbonden voelt met de natuur. 
eethoek met planten | groene eetkamer

Hapklaar plantenplan 

Aan de slag met een groene eethoek? Je kunt je eethoek natuurlijk compleet transformeren en vol zetten met planten, maar je kunt het ook stap voor stap doen. Zelfs een aantal kamerplanten maken al verschil! Begin bijvoorbeeld met een paar onderhoudsvriendelijke planten en breid je plantencollectie steeds verder uit. Tip: varieer met vorm, grootte en groentinten.

Heb je geen inspiratie of vind je het lastig om planten te kiezen voor je eethoek? Volg dan ons hapklare plantenplan! In ons voorbeeld gebruikten we de volgende kamerplanten: Ficus Lyrata, Varen Adiantum, Philodendron Scandens, Alocasia zebrina en Rhipsalis

Meer inspiratie om te vergroenen

Toe aan meer inspiratie om je interieur te vergroenen? Ontdek hier de mooiste XL-kamerplanten voor extra veel groen in huis, ga aan de slag met een heuse verzameling van planten en dierbare herinneringen, of haal de winterzon in huis met planten! En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook