Chinese Roos

Hallo bloemenwalhalla

De Chinese Roos, ook bekend als Hibiscus, is niet bepaald een muurbloempje. Met haar spectaculaire bloemen brengt ze je hoofd op hol en zet ze je hart in vuur en vlam.

Kleuren en vormen

Laten we beginnen met de blaadjes van de Chinese Roos. Die glimmen je tegemoet en hebben een mooie ovale vorm en een spits puntje. Maar de echte aandachttrekkers zijn haar bloemen in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem. Als kers op de taart hebben sommige soorten bovendien een gekleurd hart.

Symboliek

De plant heeft veel verschillende symbolische betekenissen, afhankelijk van de streek waar de plant bloeit. Op Borneo dragen bruiden bijvoorbeeld een Hibiscusbloem in hun haar vanwege de symboliek van uitzonderlijke schoonheid.

Herkomst

De stamboom van de Chinese Roos begint in Zuidwest-Azië. Daar groeit ze in het wild als struik in (sub)tropische gebieden. Er bestaan inmiddels zo’n 200 soorten, waarvan sommige planten gebruikt worden voor Hibiscusthee. Jouw plant is trouwens niet geschikt voor consumptie, alleen als eye candy.