Orchidee

Bloemenpracht op ontelbaar veel manieren

Ah, de Orchidee! Deze familie van bloeiende planten kent zoveel mooie broers, zussen, neefjes en nichtjes dat je er nooit op uitgekeken raakt. Van de ruim 25.000 orchideeënsoorten die je in het wild tegen kunt komen, zijn er een paar uitverkoren om in huis te komen shinen.

Win: een groenstylingadvies bij jou thuis en €449,- shoptegoed | Mooiwatplantendoen.nl

KLEUREN EN VORMEN

De bladeren van de Orchidee zijn bij de meeste soorten niet erg bijzonder. De bloemen van deze plant zijn de echte eye-catchers. Of de plant nou enkele grote bloemen heeft, zoals de klassieke Vlinderorchidee (Phalaenopsis), of een zee aan kleintjes, zoals de Tijgerorchidee: het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, waar je lang van kunt genieten. En ken je de prachtige Cymbidium, Dendrobium en Paphiopedilum al?

HERKOMST

Orchideeën zijn waarschijnlijk 120 miljoen jaar geleden ontstaan. Inmiddels zijn er al ruim 25.000 soorten bekend - en dat aantal blijft oplopen. ​In het wild groeit de Orchidee vooral op bomen, in spleten in rotsen en op mos. De Orchidee komt bijna overal ter wereld in de natuur voor - ook in Nederland!

SYMBOLIEK
In het oude Griekenland was de Orchidee het symbool van vruchtbaarheid en mannelijkheid. Nu staat de Orchidee in Europa symbool voor schoonheid, rijkdom en kracht.