DIY: een groene backdrop met de mooiste planten

Botanisch kunstwerk voor op de schouw

Ben jij zo’n geluksvogel met een open haard in huis? Dat is dé ideale plek voor deze bijzondere backdrop van de allermooiste planten. Maar elke andere plek in huis werkt natuurlijk evengoed.

DIY: een groene backdrop met de mooiste planten | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • Een raamwerk van hout, wij kozen voor zwart
  • Een raster aan de achterzijde van het raster, waarin je potten kunt hangen
  • Verschillende planten met bijzondere kleuren. Wij kozen voor onder andere: fluweelplant, bladbegoniaAnthurium, Ctenanthe burle-marxii, orchidee, Dendrobium Sa Nook Purple, Fittonia mosaic pink forest flame, Monolena primuliflora en peperomia.

Zo maak je het

Stap 1. Ga flink uit je dak in het lokale tuincentrum of verzamel alle planten die je al in huis hebt en die mooi bij elkaar passen. Kijk naar verschillende soorten blad, vorm maar ook grootte. Voor de backdrop in het voorbeeld zijn zeker 15 planten in dezelfde potmaat gebruikt.

Stap 2. Zoek een handige Harry die voor jou een houten lijst maakt, of ga zelf aan de slag. Als het frame af is, spuit je dat in de door jou gewenste kleur. Wij kozen voor zwart, omdat dit mooi wegvalt in dit interieur. Aan de achterzijde maak je een raster van ijzerdraad of kippengaas waarin je de potten kunt hangen of haken.

Stap 3. Vergeet de planten niet water te geven voor je ze in het botanische schilderij plaatst. Plaats ze en verschuif ze totdat je blij bent met het eindresultaat. Te weinig kleur? Een kleurrijke, lichte Anthurium kan precies even een sprankel geven tussen het groene geweld.

Stap 4. Zet je groene backdrop op de schouw. De schouw verandert direct in een botanisch spektakel. Een Instagramwaardig spektakel welteverstaan.

Zeg Picasso, deel je jouw botanische kunstwerk met #mooiwatplantendoen? We zijn benieuwd!

MEER KERSTINSPIRATIE

Op zoek naar nog meer creatieve ideeën om van je kerstdagen een groen spectakel te maken? Bekijk ons kerstdossier met alle planteninspiratie, ontdek dit groene plantenboeket, een groen alternatief op de klassieke kerstboomdecoratie, of prikkel je zintuigen met deze homespray met de geur van kerst. Nog niet uitgekeken? Laat je dan inspireren door ons Pinterstboard Kerst