VOORJAAR/ZOMER 2023 TREND COLLECTIE: COLLECTING MEMORIES

Planten die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat in het teken van troost, geborgenheid en tijd voor jezelf. Stijltrend Collecting Memories geeft je een herkenbare plek, een gevoel van thuiskomen. Een plek waar je tijd en rust hebt om fijne herinneringen op een rijtje te zetten en ze te koesteren. Planten spelen een grote rol in deze trend. Ze creëren mooie herinneringen en zetten je in een lagere versnelling. De kleuren dit seizoen zijn zacht en versterken een veilig en geborgen gevoel. Denk aan pasteltinten en veel verschillende groentinten. 

Lees snel verder, ontdek de kamer- en tuinplanten van deze trend en geef ze een mooi plekje. Binnen en buiten!

trend collectie collecting memories | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

kamerplanten

Blauwvaren

De blauwvaren heeft prachtig licht gekruld blad met een blauwgrijze gloed. Heel chique en helemaal in lijn met de stijltrend Collecting Memories. Een prachtige aanvulling voor je plantenverzameling

Kamerden

Kamerden komt van oorsprong voor op de Norfolkeilands in de Grote Oceaan, ten noorden van Nieuw-Zeeland. In de natuur kan de boom wel hoogtes krijgen van meer dan 50 meter. In huis blijft het bij exemplaren van 50 cm tot 2,5 meter. Een perfecte maat voor een nieuwe, groene vriend.   

Anthurium

Wist je dat anthurium in 1857 emigreerde vanuit de regenwouden in Zuid-Amerika naar Europa? Hij reisde mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer, die niet kon wachten om de Anthurium te introduceren aan een nog groter publiek. Anthurium maakt dit jaar weer een comeback, want hij is een van dé trendy kamerplanten van dit moment

Bromelia

Inca’s, Azteken en Maya’s gebruikten zo’n beetje elk deel van de Bromelia voor voedsel, bescherming, vezels en ceremonies, zodat Bromelia in de landen van herkomst als 'geschenk van de goden' wordt gezien. Als woonplant staat Bromelia voor 'bescherming', een verwijzing naar het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel omringt. Helemaal in lijn met Collecting Memories. 

Hortensia

De hortensia draagt bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af. Daar word je toch blij van? Nog blijer word je van deze prachtige krans met hortensia. Voor binnen of buiten!

Ficus

In de tropen wordt Ficus gezien als een heilige boom: Boeddha zou geestelijke verlichting hebben gevonden onder een Ficus religiosa. Zo'n exemplaar misstaat dus niet bij je thuis als je behoefte hebt aan meer self love tijd. Ook bijzonder om te doen: kleurentherapie met planten met ficus als de ster.

Tuinplanten

tuinplanten trend collecting memories | mooiwatplantendoen

Tuinkruiden

Het toppunt van 'je leven op orde hebben'? Tuinkruiden uit eigen tuin toevoegen aan de pruttelende pannen. Hallo heerlijke basilicum, laurier, lavendel, tijm, salie en rozemarijn

Sierkers

Zit je in een dip? Dan biedt sierkers de oplossing. Prunusplanten symboliseren doorzettingsvermogen en hoop, evenals schoonheid die gedijt in ongunstige omstandigheden. Net als jij op dit moment. Transformeer je buitenruimte tot heerlijk walhalla. Je kan het! 

Eucalyptus

De blaadjes van de bekendste Eucalyptus-soorten (ook bekend als gomboom) zijn rond of ovaal en groeien volmaakt symmetrisch om de stengel. De blauwgrijze waas komt door een waslaagje, dat het licht weerkaatst, waardoor het blad zilverachtig lijkt. Helemaal Collecting Memories-proof toch?

Poëtische borderplanten

Planten die de strakste border omtoveren tot een sprookjesachtig en weelderig pad? Dan moet je Felicia, Dianthus, Gipskruid, Primula, Fuchsia, Petunia en/of Bacopa hebben! Helemaal passend in de Collecting Memories trend. Helemaal leuk is deze DIY 'weven met de natuur'. Gebruik een paar planten uit de border voor dit natuurkunstwerk!

Benieuwd naar de bloementrends voor de lente en zomer van 2023? Bekijk de Collecting Memories bloemencollectie hier.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Collecting Memories. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.