Zo maak je een hortensiakrans

Prachtig voor binnen óf buiten

Bij een krans denk je misschien direct aan de feestdagen. Maar een krans is het hele jaar door een prachtige aanwinst voor in je interieur of op de voordeur. Deze variant - met hortensia in de hoofdrol - is een pastelkleurig exemplaar met prachtige, zachte tinten. En deze maak je gemakkelijk zelf! Zo doe je dat.

Hortensiakrans Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • IJzerdraad
  • Schaartje
  • Bloementape
  • Eventueel: strokrans (of maak een krans van hortensia stelen)
  • Hortensia's (en stevige stelen van hortensia's)
  • Groen blad – wij hebben die van de blauwvaren gebruikt
Hortensiakrans Mooiwatplantendoen.nl

Zo maak je een hortensiakrans

Gebruik de stelen van de hortensia's om een mooie krans van te maken (met ijzerdraad bevestig je ze aan elkaar), of maak gebruik van een kant-en-klare strokrans. Indien gewenst kun je het ijzerdraad van je hortensiakrans nog afwerken met bloementape. Maak van het lint een ophang-lus en maak deze met de krammetjes vast aan de krans. Leg alle bloemen in dezelfde richting op de krans voor een harmonieus geheel. Zet de (hortensia)bloemen en bladeren (van blauwvaren) vast met ijzerdraad totdat de hele krans is gevuld. Voeg eventueel naar eigen smaak ook andere bloemen of bladeren toe. Tevreden over het resultaat? Dan is 'ie klaar om te shinen!

Nog meer Collecting Memories

Deze DIY past helemaal in dé stijltrend van dit moment: Collecting Memories. Meer weten over deze stijltrend, waarin zachte (pastel)tinten en het creëren van een geborgen gevoel centraal staan? Lees dan snel verder of laat je inspireren door ons trendartikel over het sparen van planten in plaats van spullen. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook