Kijkje in de kas: The Mastergrowers hortensia

Meesterschap dankzij diepgewortelde liefde

De mooiste en beste plantenrassen ontwikkel je met vakkennis, aandacht en liefde voor mens en natuur… Dat hebben The Mastergrowers goed begrepen! Sinds 1990 zijn ze meesters in het kweken en veredelen van hortensia’s. Lees verder en neem een kijkje in hun kleurrijke kas! 

The Mastergrowers hortensia | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

The Mastergrowers: leren, liefde en lef

Robin van Dijk (foto) en Erik van der Valk zijn de meesterkwekers van The Mastergrowers in De Lier (Zuid-Holland). De kwekerij is de plek waar ze blijven leren, ontdekken en durven, met de liefde voor de natuur als motivatie. Want zoals Robin zegt: “Elke dag beter willen worden brengt echte meesters voort”.

Bij The Mastergrowers wordt ingezet op duurzame teelt en distributie. Een voorbeeld hiervan zijn de vele sluipwespen, die gebruikt worden om de luizen op de planten op natuurlijke manier te bestrijden. Daarnaast verpakken The Mastergrowers hun planten het liefste in kartonnen dozen, zonder plastic trays en hoezen, waarmee ze maar liefst 75.638 kilo plastic per jaar besparen. En door het veredelen en kweken van sterke, ongestokte hortensia's besparen ze nog eens 13.050 kilo per jaar aan materialen als stokjes en ringen.

Vakmanschap

Vakmanschap en de liefde voor mens en natuur staan centraal. Het vakmanschap gaat verder dan de beste willen zijn. “We kweken nieuwe soorten, gaan samenwerkingen aan en we drukken onze stempel op de markt. We durven te ontdekken en daarmee soms te falen. Alleen dan kun je groeien”, aldus Robin.

veredelen hortensia | mooiwatplantendoen

Masterpieces van The Mastergrowers

Door bestaande hortensia soorten te kruisen kunnen nieuwe soorten ontstaan die de goede eigenschappen van beide soorten bezitten. Hierdoor worden de hortensia’s steeds sterker, waardoor ze bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen ziektes en minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. 

Het meest trots zijn The Mastergrowers op hun Masterpieces. Dit zijn prachtige, exclusieve hortensia’s met opvallende eigenschappen en kleuren. De Masterpieces zijn ontstaan door de beste rassen en vormen met elkaar te kruisen of op te kweken tot eigen concepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Magical (hortensia die 150 dagen bloeit en van kleur verandert), Love (verfijnde, dubbelbloemige hortensia met Japanse roots) of Curly Wurly (hortensia met stoer gekrulde bloemblaadjes)? Ontdek hier meer over de Masterpieces van The Mastergrowers. 

We houden van de veelzijdigheid en schoonheid van de hortensia. Dat daagt ons uit om steeds weer nieuwe meesterwerken te ontwikkelen.

Meer inspiratie

Meer weten over de prachtige hortensia? Ontdek verzorgingstips en tricks in onze hortensia plantenwijzer, of neem eens een kijkje op de website van The Mastergrowers. Ook leuk: neem eens een kijkje in de kas van Bromelia Specialist. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook

hortensia kwekerij mastergrowers | mooiwatplantendoen