Dé trendy kamerplanten van het moment

Welke is jouw favoriet?

De nieuwe stijltrend kondigt dé trendplanten van het moment aan. En we kunnen je verklappen: het wordt nog lastig kiezen in het tuincentrum. Van frisgroen tot bont gekleurd blad. En van oude bekenden tot nieuwe gezichten. Welk van deze trendplanten prijkt er binnenkort in jouw woonkamer?

De trendplanten van het moment Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

BLAUWVAREN

Helemaal op links zien we de majestueuze blauwvaren. Deze plant heeft prachtig licht gekruld blad met een blauwgrijze gloed. Heel chique en helemaal in lijn met de stijltrend Collecting Memories. 

FICUS

In de tropen wordt Ficus gezien als een heilige boom: Boeddha zou geestelijke verlichting hebben gevonden onder een Ficus religiosa. Zo'n exemplaar misstaat dus niet bij je thuis als je behoefte hebt aan meer self love tijd. Er zijn enorm veel soorten van Ficus, dus er zit altijd een exemplaar bij die bij jou past. Bijvoorbeeld: Ficus Anouk, Ficus Benjamina, Ficus Binnendijkii, Ficus Cyathistipula, Ficus Ginseng en Ficus Lyrata.

BROMELIA

Inca’s, Azteken en Maya’s gebruikten zo’n beetje elk deel van de Bromelia voor voedsel, bescherming, vezels en ceremonies, zodat Bromelia in de landen van herkomst als 'geschenk van de goden' wordt gezien. Als woonplant staat Bromelia voor 'bescherming', een verwijzing naar het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel omringt. Helemaal in lijn met Collecting Memories. 

ANTHURIUM

Wist je dat anthurium in 1857 emigreerde vanuit de regenwouden in Zuid-Amerika naar Europa? Hij reisde mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer, die niet kon wachten om de Anthurium te introduceren aan een nog groter publiek. Wij kennen anthurium als een excentriek exemplaar dankzij de bont gekleurde schutbladeren. Wat een geluk voor ons!

KAMERDEN

De meest rechterplant op de afbeelding is kamerden. Deze frisgroene plant wordt in december ook als alternatief voor een kerstboom gebruikt. Dankzij zijn mooie etages van takken is hij ideaal om kerstballen en lampjes in te hangen. Als dat geen gevoel van geborgenheid geeft..?

HORTENSIA

Rechtsonder zien we een oude bekende. Hallo hortensia! Wist je dat deze plant bijdraagt aan een goede luchtvochtigheid in huis? Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af. Daar word je toch blij van? Nog blijer word je van deze prachtige krans met hortensia. Voor binnen of buiten!

MEER COLLECTING MEMORIES

Deze kamerplanten passen helemaal in dé stijltrend van dit moment: Collecting Memories. Meer weten over deze stijltrend of benieuwd welke tuinplanten deel uitmaken van deze trend? Lees dan hier verder. Ook helemaal passend bij de trend van dit seizoen: ons artikel over  kleurentherapie met planten. En voor je dagelijkse dosis groene inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook