Kattengras

Musthave voor iedere huiskattenhouder

Smachten jij en je huiskat naar een heerlijk stukje buiten voor binnen? Kattengras, ook bekend als Hordeum of Cyperus alternifolius 'Zumula', is frisgroen en uitermate aaibaar. Voor je kat dient de plant als paletreiniger* en voor jou als prachtige aanvulling van je decor. Als dat geen win-winsituatie is!

Kleuren en vormen

Een stukje gras voor in huis, dat is hoe we kattengras zouden omschrijven. Stiekem is kattengras niets anders dan wilde gerst in een potje gezaaid, iets waar de katten gek op zijn. Hierdoor laten ze andere planten met rust. Goed nieuws, want dan kun je zonder plantoppas de monstera, cactus en orchidee achterlaten.

Symboliek

Kattengras levert luie katers en poezelige poezen vezels, vitaminen en essentiële voedingsstoffen. Bovendien helpt het bij het verwijderen van haarballen. Ideaal voor de luxueuze huiskat die zich niet tegoed kan doen aan het grasveld voor de deur. Hoe (p)awesome is dat?!

Herkomst

Kattengras is eigenlijk een simpele wilde gerst uit het Midden-Oosten. Het is een familielid van de parapluplant en wordt speciaal gekweekt voor je kat. Geef je plant daarom nooit plantenvoeding!
 

* Disclaimer: deze planten bevatten nog steeds ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van dieren. We zijn niet verantwoordelijk voor overmatige consumptie van deze planten die mogelijk nog steeds gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij huisdieren.