Parapluplant

Om op te vreten

De parapluplant, ook wel bekend als Cyperus alternifolius, heeft een hoge vrolijkheidsfactor. Deze groene kamerplant in de vorm van, je raadt het al: parapluutjes, zijn een grote favoriet onder katten. Geen brokken in huis? Laat ze gerust aan een stukje paraplu knagen*. Liever niet natuurlijk, want ook al is deze groene huisvriend letterlijk om op te vreten, nóg leuker is hij in volle glorie.

Kleuren en vormen

Zoek je een huisdiervriendelijke plant? Dan kom je al snel uit bij de parapluplant. Vanuit de ondergrondse wortelstok groeien er lange stengels met hieraan spitsvormige bladeren in een krans. De kamerplant kan een meter hoog worden. Heeft Felix een wel erg innige band met de plant opgebouwd? Geen zorgen, de beschadigde of lelijke bladeren kunnen makkelijk worden weggeknipt.

Symboliek

Een symboliek bestaat er niet voor de parapluplant, maar als kritische katten hem als favoriet zien dan moet het wel echt een purrrrfecte plant zijn. Eindelijk een object in huis dat niet van de vensterbank wordt geslagen met een aaibaar pootje.

Herkomst

De parapluplant is een tropische moerasplant en je vindt ‘m inheems in Oost-Afrika en Madagaskar. Daar worden ze met gemak 2 tot 3 meter hoog. Leuk weetje: de parapluplant is een neefje van de papyrusplant, waar ze in de oudheid papier van maakten.

 

* Disclaimer: deze planten bevatten nog steeds ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van dieren. We zijn niet verantwoordelijk voor overmatige consumptie van deze planten die mogelijk nog steeds gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij huisdieren.