Goudpalm

Luchtzuiverende tropische eye-catcher

Your ticket to the tropics: de goudpalm is exotisch en een van de beste luchtzuiverende planten. Voor een voortdurend vakantiegevoel thuis!

Goudpalm Mooiwatplantendoen.nl

Vormen en kleuren

Een mooie volle plant, die bestaat uit rietachtige stengels met smalle, puntige, ‘geveerde’ bladeren die heldergroen zijn. Ze dankt haar naam aan het feit dat haar stengels goudachtig, nou ja… geelachtig zijn.

Extra pluspunt: volgens niemand minder dan de NASA zorgen de bladeren voor een goede luchtvochtigheid in huis en zuiveren ze de lucht. De palm vermindert schadelijke stoffen en verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de kamer. Wordt vaak gezien als beste luchtzuiverende plant. Goud waard dus!

Herkomst

De goudpalm behoort tot de familie Arecaceae, ook wel Palmae. Ze komt van oorsprong uit de vochtige tropen van Madagaskar, eiland aan de oostkust van Afrika, een klimaat met hoge luchtvochtigheid.

Symboliek

De goudpalm kent meer namen dan symboliek, zoals: Areca palm, Dypsis, goudvruchtpalm, vlinderpalm (naar de Engelse naam ‘Butterfly Palm’). En de Latijnse naam, be prepared…; Chrysalidocarpus Lutescens.

Er is lastig specifieke symboliek te vinden voor de goudpalm. Palmtakken in het algemeen waren al bij de Romeinen het symbool voor de godin Nikè; de godin van de overwinning. De vredesduif heeft in zijn snavel ook een palmtakje.