Gerbera

Uitgelaten binnenbloeier met frisse trekjes

Van sereen wit tot zuurstokroze, knaloranje en pimpelpaars, Gerbera is een feestje in een pot waar je hele huis beter van wordt.

Gerbera Mooiwatplantendoen.nl

Kleuren en vormen 

Gerbera heeft de meest herkenbare bloem ter wereld, elk kind tekent 'm zo: stevige stengel, vrolijke blaadjes rond een lief hartje. Als woonplant komt daar ook nog stevig blad bij dat luchtzuiverende eigenschappen heeft en een interieur aan een goede luchtvochtigheidsgraad helpt. Dat maakt hem niet alleen mooi, maar ook nog functioneel. Gerbera is verkrijgbaar met bloemen in felle kleuren, pasteltinten en twee kleuren, en van mini tot een compleet perk in een pot. En de bloemen kunnen enkel of dubbel zijn, maar ook ronduit exotische vormen hebben. Met keuze in ruim 600 verschillende vormen, kleuren en maten is er altijd een Gerbera die bij jou, je stemming en je interieur past. 

Herkomst

Gerbera hoort bij de composietenfamilie en bloeit in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië.  In het wild zijn er zo'n dertig soorten bekend, de woonplant is een hybride van twee Zuid-Afrikaanse gerbera's. De plant is ontdekt door de Leidse botanicus Gronovius die hem noemde naar zijn collega, de Duitse botanist en arts Traugott Gerber. Gerbera veroverde in 1887 Europa. 

Symboliek 

Gerbera staat voor onschuld en het geluk van een eenvoudig leven.