Zo verjagen planten de herfst blues

Kom maar op met het najaar

We willen je absoluut geen herfstdip aanpraten, want wij hartje herfst. De veranderende kleuren in de natuur, de verstilling in de tuin en die lage zonnestralen, het hoort er allemaal bij en we worden er blij van. Mocht jij desondanks een beetje sip in een dip schieten, dan helpen we je er graag bovenop. Met groen natuurlijk.

So verjagen Ihre Pflanzen den Herbst-Blues Pflanzenfreude.de

Gezond eten, bewegen en naar buiten, dat zijn een paar remedies tegen de herfst blues. Maar hoe gaat groen jou en je dip (ver)helpen? Nou, op verschillende manieren, kijk maar.

Mooimakers & Showgroen

Planten hebben hun uiterlijk lekker mee. Ze bestaan in oneindige schakeringen groen, hebben bloemen of stekels, overdreven veel nerf of minimalistisch effen blad. Groot, klein, hangend, glimmend van trots of bescheiden matte tonen. En zo is er altijd een, of een hele groep, waar jij blij van wordt. Voor een hoog glimlachgehalte kun je bijvoorbeeld denken aan de Polka dot begonia (zie hoofdbeeld), de Ceropegia met eigenwijze hartvormige blaadjes of een stoere vijg die je instant in vakantiemodus brengt. Doei dip.


Zuiver groene luchtverfrissers

Ze staan niet alleen maar mooi te wezen, je planten werken ondertussen ook nog eens keihard. Sommige types nemen namelijk schadelijke stoffen op uit de lucht en voeren die af met hun wortels. Ze geven zuurstof af en helpen de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Woonplanten van de maand oktober zijn toevallig van die de toppers in de categorie Natuurlijke Luchtzuiveraars: Spathiphyllum, Gerbera, Nephrolepis en klimop. Haal nog eens diep adem. Hoe voel je je nu?


Geen blad voor de mond

Planten hebben huidmondjes, maar die gebruiken ze om vocht af te staan, niet om te praten. Toch vertellen veel planten een verhaal: ze komen vaak uit tropische gebieden, hebben een bijzondere symbolische betekenis of een leuke bijnaam. Verdiep je eens in het verhaal achter je plant, dan is hij daarna nooit meer hetzelfde. Zo wordt de bloem van de Strelitzia ook wel Paradijsvogel genoemd, vanwege de uiterlijke gelijkenis. Wedden dat je nu met een roze-groene bril naar je kamerplanten kijkt?


Heb jij een plant die jouw herfstdipje doet oplossen? We horen het graag op Facebook.